avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Poprire de la finante pentru un salariat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Poprire de la finante pentru un salariat

Buna ziua,
Tocmai am primit la un SRL.o adresa de infiintare a popririi de la AFP inotita de o somatie si un titlu executoriu, in care in temeiul art.149 din O.G. 92/2003 se infiinteaza poprirea asupra sumelor de bani datorate de societate cu orice titlu ale debitorului... sumele vor fi retinute si virate in cont RO.... dupa cum urmeaza: amenzi circulatie - suma de 1496. Mai spune ca in termen de 5 zile sa comunice datoreaza cu orice titlu bani debitorului ( trebuie sa le raspunda, sa le spuna ca este salariat si v-a oprii bani). Banuiesc ca societatea este obligata sa inregistreze aceasta poprire.
1.D-stra ce credeti trebuie inregistrata?
2.Care sunt inregistrarile in aceasta situatie?
3.Cat trebuie oprit la un sal. net in octombrie 2013 de 946 lei?
4.Daca adresa am primit-o in 07.11.2013 trebuie oprit si platit la statul din Octomb
Va rog mult sa ma ajutati cu raspunsuri la aceste intrebari, nu am mai avut caz asemanator si vreu sa inregistrez si sa retin sumele corect daca trebuie.
Buna ziua,

Sunteti obligati sa dati curs popririi daca titularul acestei popriri este salariatul dumneavoastra.
La prima plata de salariu de la data primirii trebuie sa executati poprirea 1/3 din salariul net realizat. Daca nu acoperiti suma intreaga din poprire trebuie sa retineti si sa virati in fiecare luna suma reprezentand 1/3 din venitul net realizat pana la lichidarea sumei.
Poprirea se evidentiaza in statul de plata la rubrica " Popriri".
Ca si inregistrari in contabilitate vor fi:

Inregistrarea popririi:

421 = 427. Popriri

Viramentul catre tert:

427. Popriri = 5121

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare suma de la angajat-client floryp floryp Buna ziua,am urm situatie un anagajat a luat marfa de la firma si nu a putut sa o plateasca.L-am dat in judecata si acum ii retin din salar in fiecare luna.Cum ... (vezi toată discuția)
Plata poprire salar LauraRatiu LauraRatiu Buna ziua Am primit o poprire de la anaf pt un angajat al societatii, iar suma e destul de mare. Administratorul a decis sa achite suma integral, urmand ca in ... (vezi toată discuția)
Propriri din salariu adi02ro adi02ro Sunt admistratorul unei firme si imi desfasor activitatea cu doi salariati. Pe adresa societatii am primit de la finante o adresa de proprire din salariu pt ... (vezi toată discuția)