avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Indemnizatia somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Indemnizatia somaj

Buna ziua, Pentru o persoana care a fost angajata cu contract de munca pe durata determinata, la data ajungerii la termen a contractului de munca, persoana in cauza poate beneficia de indemnizatie de somaj? Care este baza legala? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:15, 31 Martie 2009
Da are dreptul la indemnizatie de somaj daca are lucrate 12 luni in ultimele 24 de luni.
Legea 76/2002, art.17(1) si Normele de aplicare a leii 76/2002, art.5 lit.a)
:Art. 5. - Prin motive neimputabile, in sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a) incetarea raportului de munca in temeiul art. 56 lit. a), b), c), e), f), h) si j), art. 61 lit. c) si d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile ulterioare;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj florylen florylen Daca am contract pe perioada nedeterminata, dar sunt in proba de lucru pentru o luna de zile si la incheierea perioadei de proba renunt la a continua mai ... (vezi toată discuția)
Codul muncii CARLAN NELI CARLAN NELI Intrebare? Cu ce articol din codul munci inchid un contract de munca , daca salariatul urmeaza sa beneficieze de somaj. Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Beneficiar ajutor somaj ANDRIES adriana ANDRIES adriana Un salariat si-a incetarea contractul individual de munca cu acordul partilor Art.55 lit.b Codul Muncii, deocamdata nu si-a gasit un loc de munca poate el ... (vezi toată discuția)