avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Magazin la parter
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Magazin la parter

daca cineva vrea sa deschida magazin la parter tre sa aiba acordul a tuturor locatarilor de pe scara respectiva sau doar a 50% +1?
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 12:21, 9 Noiembrie 2013
Am priceput ca un magazin de xerox vor sa bage ? de restul vecini nu stiu eu de ala stiam ca a zis din prima ca nu in fine el a zis ca el daca i se va cere semnatura nu o va da deloc ca daca legal li se permite vor consturii dar ca el nu va semna niciodata ca este de acord cu asa ceva
Pai ce-i aia un magazin de Xerox? Nici chiar asa de indaratnici nu puteti fi. Pe la noi prin cartier sunt cateva asemenea "magazine", au 1 -2 aparate de copiat, un calculator, dar si cateva lucrusoare de vanzare: coperti din plastic pentru dosare, rechizite scolare, tot felul de briz-brizuri pentru copii, chestii dintr-astea. Astea nu fac zgomot doamna si daca faceti un contract de inchiriere, mai castiga oamenii din bloc si ceva banuti in fondul de reparatii si in plus, poate mai fac si curat prin fata blocului...
alina_25 a scris:
este vorba de uscatoria blocului

Eu nu reusesc sa inteleg. Poate ca datorita faptului ca inca nu s-a limpezit bine vinul.
Dar in alt mesaj spuneti ceva de genul "sa opreasca acea constructie" si apoi "daca legal li se permite vor consturii"... Pai ori exista acea uscatorie si se inchiriaza cuiva ori vreun intreprinzator vrea sa construiasca undeva la parterul blocului dv un spatiu comercial.
Cum este in realitate?

Vor sa faca un magazin de cartier cu xerox bauturi si altele la prter la uscatorie dsigur asta va implica spargera zidului exterior zgomot si neplacere pentru cei de la parter mai ales pt cei de langa constructie
alina_25 a scris:

Vor sa faca un magazin de cartier cu xerox bauturi si altele la prter la uscatorie dsigur asta va implica spargera zidului exterior zgomot si neplacere pentru cei de la parter mai ales pt cei de langa constructie
..
daca cineva vrea sa deschida magazin la parter tre sa aiba acordul a tuturor locatarilor de pe scara respectiva sau doar a 50% +1?

Va trebuie acordul a 2/3 din proprietari si al cotelor parti

Art. 650 Cod Civil

Atribuirea în folosinţă exclusivă a părţilor comune

(1) Părţile comune pot fi atribuite coproprietarilor în folosinţă exclusivă numai dacă prin aceasta nu sunt lezate drepturile celorlalţi coproprietari.

(2) Decizia de atribuire în folosinţă exclusivă trebuie adoptată cu o majoritate de două treimi din numărul coproprietarilor şi al cotelor-părţi. În clădirile unde sunt constituite asociaţii de proprietari, decizia se adoptă de către adunarea generală, cu aceeaşi majoritate.

Completare
Pe site-ul Consiliului Superior al Magistraturii exista sectiune foarte utila "Noul cod Civil pe intelesul tuturor".
Acolo gasiti un pdf "Proprietatea comuna" - o sinteza a prevederilor din codul civil

Linkul exact este acesta
[ link extern ]
:
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Noiembrie 2013
grandanat, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnchiriere uscatorie bloc nikol_45 nikol_45 buna ziua, va rog tare mult sa ma ajutati sa inteleg corect ! stiu ca uscatoria nu se poate cumpara decat cu acordul tuturor vecinilor, conf . Legea 287/2009 ... (vezi toată discuția)
Spatiu comercial,la bloc,aprobari locatari noaghium noaghium Am preluat un spatiu comercial,aflat la parterul unui bloc.De cate semnaturi am nevoie de la proprietarii apart. de pe scara respectiva?Mentionez ca se afla pe ... (vezi toată discuția)
Transformare uscatorie in magazin alina_25 alina_25 Daca la un bloc cu 4 etaje care are uscatoria este situata la parter situata cei de la parter nu doresc transformarea ei in magazin (galagia facuta de ... (vezi toată discuția)