avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... diferente salarizare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

diferente salarizare

Buna ziua. Va rog sa/mi spuneti daca in aceeasi institutie bugetara pe acelasi grad de salarizare, la aceiasi functie pot exista diferente la salariile tarifare. Mentionez ca in urma evaluarii toate persoanele beneficiaza de maximul postului.
Este vorba despre incadrarea de inspector de specialitate - studii superioare - grad II. Plata dupa ordonanta 10/2008 se face la diferite anexe
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: puru geta , utilizator 12:30, 23 Aprilie 2009
POate sa fie vechimea in munca diferita si atunci rezulta salarii diferite.
in salariul de baza mai intra si indemnizatia de conducere si salariul de merit
Avand invedere faptul ca anexa IIa la OG 10/2008 prevede pentru functia de inspector de speciaitate grad II (studii superioare) un salariu de baza intre 561-921 RON, este absolut normal ca salariile de baza pentru acelasi post sa varieze. Stabilirea salariului de baza la functiile de executie nu se face pe baza calificativului acordat la evaluarea anuala a performantelor profesionale, ci pe baza notei obtinute la examenul de angajare/promovare pe postul respectiv (o nota mai mare atrage si un salariu de baza mai mare).
PS: salariul de baza nu cuprinde niciodata indemnizatia de conducere sau alte sporuri. Reprezinta doar suma prevazuta de legiuitor in actele normative de salarizare a posturilor.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2009
Kyandra, moderator
Sa fac o specificare, eu vorbeam despre salariul tarifar. La aceeasi functie inspector de specialitate II cu studii superioare sunt facute incadrari pe salarii tarifare diferite, ambele persoane avind maximul postului in aceeasi institutie dar incadrarea s/a facut dupa grile diferite.
Dupa Ordonanta 10/2008 este salarizat personalul contractual, ca atare anual se face evaluarea performantelor profesionale in urma careia se acorda un punctaj de pana la 30 puncte max si dupa o formula din hot. 775/1998 si 157/1999 lim min + [punctajul obtinut in urma evaluarii performantelor profesionale individuale * (limita max. - limita minima)/30ce reprezinta punctajul max ce se poate acorda] rezultand salariul de baza nu salariul tarifar (in sistemul bugetar nu se regaseste acest termen. La salariul de baza care se compune din salariul de incadrare, indemnizatie de conducere si salariul de merit se aplica toate celelalte sporuri (vechime, antena, CFP etc).
Eu cred ca diferentele sunt din evaluare punctajul acordat fiind diferit , anul trecut aceasta evaluare s-a facut in perioada mai-sept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire salariu de baza pt personal contractual Cristinabv Cristinabv Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare din domeniul salarizarii bugetare: Salariul de baza al personalului contractual intr-o unitate bugetara se ... (vezi toată discuția)
Provovare pe post sanda1956 sanda1956 care sunt conditiile de promovare a personalului contractual de treapta I la IA, studii medii (vezi toată discuția)
Crestere salariala a personalului contractual din sectorul bugetar prin evaluarea performantelor profesionale individuale IORDANA IORDANA Potrivit art. 6 din O.G. 10/2008, personalul contractual din sectorul bugetar, salarizat intre limitele corespunzatoare functiei, poate beneficia ... (vezi toată discuția)