avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Firma prestatoare de servicii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Firma prestatoare de servicii

Buna ziua,
Am o firma prestatoare de servicii prin care efectuez lucrari la clienti.Vreau sa stiu cum se procedeaza d.p.d.v. contabil cu materialele/echipamentele pe care le folosesc la lucrare si a caror valoare se regaseste in factura de prestari servicii.E corect daca inchei cu clientul inainte de inceperea lucrarii un contract de prestari servicii care sa aiba anexata o lista cu materialele care vor fi folosite iar la terminarea lucrarii sa intocmesc un proces-verbal de receptie?Sau trebuie sa intocmesc fise de magazie pentru echipamentele achizitionate si scoase din gestiune prin bonuri de consum?
Prima solutie este valabila doar in cazul in care dvs achizitionati si folositi exact cantitatea de materiale prevazuta in contractul incheiat cu clientul.
In opinia mea a doua solutie este cea corecta. Dvs ii veti factura clientului cantitatea de materiale folosite si serviciile prestate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fiscala pentru lucrari de constructii Mainerici  Ctin Mainerici Ctin o firma de constructie incheie un contract de lucrari cu o societate.pe timpul executarii lucrarii firma emite 2 facturi in martie si aprilie si o situatie de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate salon coafura Ileana567 Ileana567 Va rog sa ma ajutati cu o monografie contabila pentru un salon de coafura(SRL).Trebuie NIR pentru materialele achizitionate? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Contabilitate primara alina240 alina240 Buna ziua Detin o mica firma de prestari servicii. Deocamdata nu am stoc de marfa sau materiale am doar cateva obiecte de inventar si un mijloc fix ( ... (vezi toată discuția)