avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor minor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor minor

Buna ziua

Am facut o plangere penala de nerespectare a masurilor privind incredintarea minorului deoarece mama acestuia refuza sa aplice legea.
Am aflat ca minorul ,fiul meu de 8 ani a fost audiat la politie desi nu avea calitatea de martor.,dar a fost adus de mama ca sa i sustina minciunile cum ca nu ar fii vrut sa vina la mine.
Insasi marturia lui e mincinoasa deoarece
Eu am avut martor care sa confirme cele spuse de mine
Vreau sa stiu daca e legala audierea minorului la politie

Multumesc
in primul rand nu cred ca procedati corect.... decat sa faceti plangere penala cred ca aveti si alte cai sa puneti in aplicare sentinta de incredintare (desi in noul cod civil nu mai exista institutia incredintarii minorului)
ca avocat ar trebui sa stiti ca nu prea sunt alte metode in afara de executarea silita dar care nu se practica in aceste cazuri
si deocamdata se incalca o hotarare judecatoreasca care se supune codului civil
sunt curios daca si in alte sentinte date de judecatori exista posibilitatea de a nu se aplica legea ( ce bine ar fii) cu afirmatii puerile de genul ..""in primul rand nu cred ca procedati corect.."" d-nule avocat de ce sunt eu de vina ca mama minorului e penala?

dar eu intrebam altceva.......

PS
ca fapt divers eu m-am judecat dupa vechiul cod civil ...
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
Admin, administrator
Nu cred ca veti gasi vreun executor sa puna in aplicare o astfel de sentinta.

In definitiv, indiferent daca "mama minorului este penala" sau nu, atat timp cat minorul refuza sa mearga la tatal lui, nu poate fi obligat de nicio instanta din lume sa mearga acolo de niciun executor si de niciun politist si de nicio plangere penala.

Nu inteleg la ce va referiti cu expresia " mama minorului este penala" (ma rog, eu o cunosc ca un jargon de cartier... dar... totusi... in acest context nu o pot aplica!) , dar atat timp cat politistul consemneaza, dupa ce il intreaba si pe minor daca vrea sau nu sa mearga la tatal lui si, constatata ca acesta refuza... nu poate fi acuzata mama de nerespectarea unei hotarari judecatoresti.

In definitiv, vorbim despre o fiinta umana (chiar daca este minor!) si nu vorbim despre un obiect!!! ... Este un copil care pur si simplu refuza sa mearga la altcineva... chiar daca acel "altcineva" este tatal lui.

Este atitudinea lui, dorinta lui, vointa lui si nu il poate lua nimeni cu forta!!!!

Este greseala tatalui ca nu stie sa isi apropie propriul copil!

Iar mama, nu il poate obliga pe propriul copil sa plece de acasa si sa mearga la tatal sau, daca copilul refuza... in definitiv, nu este un colet, pe care sa il ambalezi si sa il depui la usa altei persoane.

Nu-i poti reprosa unui minor ca refuza sa respecte o hotarare judecatoreasca, care probabil s-a dat fara a se tine cont si de optiunea acestuia.

Repet: este vina tatalui ca nu a stiut sa-si apropie minorul! ... este clar ca in asemenea conditii nu poate face nimic cu forta! Tatal trebuie sa-si schimbe atitudinea fata de minor, chiar si in prezenta mamei si, in unele cazuri chiar si fata de mama, pentru a putea sa-l "cucereasca" pe minor, propriul copil.

Sunt cazuri cand o astfel de atitudine din partea minorului, reprezinta modalitatea lui de a pedepsi parintele pe care el il considera vinovat de suferinta mamei; minorul percepand divortul parintilor ca o suferinta psihica...

Cred ca ar trebui apelat la un psiholog mai degraba decat la politie sau executor.

Prin astfel de actiuni in forta, tatal va adanci si mai mult prapastia creata intre el si minor...
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor probleme cu terze persoane marafx marafx Buna ziua tuturor voi fi foarte succinta in prezentarea situatiei pentru a lasa spatiu oricarui tip de comentariu. 1. mama pleaca la munca afara. copilul ... (vezi toată discuția)
Acceptare apel ContSters407458 ContSters407458 Tatal minorului a solicitat prin Ordonanta Presidentiala schimbarea domiciliului la tata. ... (vezi toată discuția)
Exercitarea autoritatii parintesti ContSters278923 ContSters278923 Un minor in varsta de 10 ani a fost incredintat mamei prin hotarare definitiva si irevocabila in urma cu 2 ani (minorul avand la acea vreme varsta de 8 ani). ... (vezi toată discuția)