avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acceptare apel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acceptare apel

Tatal minorului a solicitat prin Ordonanta Presidentiala schimbarea domiciliului la tata. Instanta a admis si s-a pronuntat ca domiciliul minorului sa fie stabilit la tata pana la judecarea pe fond.
La judecarea Ordonantei ,mama minorului nu a fost prezenta si a facut Apel . In urma apelului Instanta a admis Apelul si a anulat definitiv Ordonanta Presidentiala.
Pana la judecarea pe FOND (are loc peste o luna ) mama minorului vrea sa ia minorul la domiciliul ei, dar minorul este disperat, traumatizat de prezenta mamei si refuza categoric sa mearga la mama !?
Care sunt solutiile in acest caz , cum sa procedez cand minorul refuza categoric sa mearga la mama, se agata de gatul meu, plange, tipa, etc.
Probabil va merge sa ma reclame la Politie, va veni cu Executorul judecatoresc etc....eu ce sa fac sa nu intru sub incidenta legii penale ? copilul refuza efectiv sa iasa din casa , iar cu forta nu pot sa fac acest lucru !? trebuie sa solicit ajutorul Protectiei copilului?...va rog foarte mult sa-mi dati o solutie pentru a nu intra sub incidenta legii riscand sa-mi pierd slujba.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 17:49, 17 Martie 2017
Am spus demult ca ordonantele astea sunt o mare prostie. Cati ani are copilul?
Nu am inteles de ce ar lua mama minorul in acest moment.
Nu aveti niciunul dintre parinti o hotarare judecatoreasca.

Daca minorul tipa,etc. nici sa vreti si nu se poate.
Din postările anterioare ale userului, reiese că la procesul de divorţ din 2016, instanţa a stabilit domiciliul copilului la mama, dar, fiindcă mama s-a mutat în alt judeţ, domnul cere modificarea domiciliului minorului, într-un nou dosar.
Eu mă mir că i s-a admis cererea de ordonanţă la fond, fiindcă există o hotărâre definitivă cu stabilirea domiciliului minorului.
Pianist02, dvs., în acest moment, încălcaţi o hotărâre judecătorească definitivă şi vă încadraţi în art. 379 Cod Penal
Nerespectarea măsurilor privind încredinţarea minorului
(1) Reţinerea de către un părinte a copilului său minor, fără consimţământul celuilalt părinte sau al persoanei căreia i-a fost încredinţat minorul potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

În afară de partea penală, mama are dreptul să ceară executarea silită a titlului executoriu de la procesul de divorţ şi stabilirea domiciliului minorului.
Ideea este ca omul vrea sa inteleaga ce trebuie facut in cazul in care minorul refuza sa mearga la mama... adica acesta se tavaleste pe jos, se tine de gatul celuilalt parinte, plange, tipa, urla..etc

Care este calea legala pentru a nu i se intocmi dosar penal omului..si pentru a nu ramane fara slujba, dat fiind ca copilul refuza sa mearga la mama?

Sunt de acord ca mamei i-au revenit acelasi conditii stabilite la divort privind domiciliul copilului ( la ea ), dar daca copilul a stat o perioada de timp la tata (cat a fost ordonanta presedintiala) si s-a acomodat acolo la el, ce poate face acest om daca acest copil refuza sa mearga la mama ?

Mama cum poate lua copilul daca acesta refuza ? se intra in sfera penala chiar daca copilul nu vrea sa mearga si face ca toate cele?
Chiar sunt curios cum trebuie procedat legal in acest caz...si nu cred ca este singurul.
Ultima modificare: Joi, 16 Martie 2017
Incognito82, utilizator
Dar, faptul ca la procesul de divort, mama declara sub juramant ca are domiciliul intr-o localitate si ca este ajutata de parinti, dupa care se muta in alta localitate la 300 de km, schimband total conditiile de crestere si educare ale minorului ,fara sa anunte Instanta, autoritatea (Protectia copilului ) si tatal minorului , unde este traumatizat permanent, unde este pur si simplu dezradacinat de mediul in care a trait de la nastere si pana in prezent...oare acestea sunt aruncate la cosul de gunoi ??? Chiar este necesar ca viata acestui minor sa-i fie dirijata de o mama total iresponsabila, d-zeule in ce tara traim ???

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala ContSters407458 ContSters407458 Daca dupa 5 luni de la pronuntarea divortului ( avand hotarare definitiva ) am depus ALTA PLANGERE pentru schimbarea domiciliului minorului de la mama la ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare civilia cipriluca30 cipriluca30 buna ziua,sora mea a castigat custodia copilului cu fostu concubin,,,are la mana hotararea prin care se stabileste locuinta minorului la mama,dar fostul ... (vezi toată discuția)
Copil in suferinta baubau12345 baubau12345 Buna ziua! Am o problema la care nu gasesc nici o rezolvare. Actualul meu prieten a mai fost casatorit, avand o fetita din acea casatorie. In prezent ... (vezi toată discuția)