avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Oprire/furnizare cãldurã
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Oprire/furnizare cãldurã

Buna ziua. Locuiesc într-un bloc izolat termic(poliester, termopane, etc) cu centrală proprie de scară. Administratorul a zis că opreşte/ dă drumul la centrală când afară sunt 15-16 °C.Temperatura optimă pentru somn am văzut că se recomandă a fi 17-18 °C. Am măsurat mai multe zile şi am văzut că la temperaturile de 9°C afară, în interiorul locuinţei am 23-24 °C. I-am transmis datele măsurate acu vreo 5 zile şi nu am primit nici un răspuns. Ce putem face că să nu consumăm/plătim degeaba nişte gaze/bani că el nu înţelege sau nu vrea să înţeleagă. În cât timp trebuie să răspundă (30 de zile sau 7 zile). Noi nu suntem într-o asociaţie dar administratorul a zis că funcţionăm conform legi 230.
Cel mai recent răspuns: degetel2013 , utilizator 19:33, 11 Noiembrie 2013
Poate aveti totusi un comitet executiv, un presedinte, ca altfel pe el nu avea cine sa-l angajeze.
Deci adresati solicitarea acestui presedinte, iar cu cat sunteti mai multi proprietari care aveti aceasta opinie, cu atat mai bine.
Administratorul a zis că opreşte/ dă drumul la centrală


Reprezentatul legal al asociatiei de proprietarin este presedintele de asociatie
Acesta in interesul general al proprietarilor,poate dispune in comitetul executiv conditiile si situatiile in care sisteaza provizoriu furnizarea agentului termic
Poate in imobil exista familii cu batrani sau copii mici care solicita mentinerea furnizarii caldurii in imobil
degetel2013 a scris:
Administratorul a zis că opreşte/ dă drumul la centrală când afară sunt 15-16 °C.Temperatura optimă pentru somn am văzut că se recomandă a fi 17-18 °C. Am măsurat mai multe zile şi am văzut că la temperaturile de 9°C afară, în interiorul locuinţei am 23-24 °C. I-am transmis datele măsurate acu vreo 5 zile şi nu am primit nici un răspuns.

Incep cu o intrebare la ultima dumnaevoastra afirmaitie: Ati trimis datele si ce ati solicitat, ce astepatati sa va raspunda? Eu in locul administratorului dv, daca-mi trimiteti un mesaj in care-mi spuneti ca avet in casa 23-24 de grade cand afara sunt 9 grade, raman cu informatia s-mi vad de treaba. Ce ati solicitat administratorului?

Acum de la inceputul mesajului dv.
Daca administratorul a promis ca porneste centrala cand afara scade temperatura la 15 grade este bine sa se tina de cuvant si sa faca acest lucru. Daca afara sunt 15 grade si deschid larg geamurile sa se aeriseasca, in 10-15 minute voi avea si in casa 15 grade si cu siguranta copilul meu va tremura de frig la 15 grade. Asa ca avand centrala pornita temperatura aerului din casa va reveni la 22-23 grade cat este normal intr-un apartament.

Temperatura optima pentru somn difera foarte mult si poate fi de la 16 la 32 de grade. Potrivit unui studiu făcut la Universitatea Lille, din Franţa, temperatura ideală pentru somn este cuprinsă între valorile 16 -19 grade Celsius – asta dacă dormi îmbrăcat în pijamale. Dacă dormi dezbrăcat, însă, temperatura optimă pentru somn creşte semnificativ, la 30-32 grade Celsius.
Sursa: [ link extern ]

Unii considera ca in dormitor este o temperatura optima pentru dormit la 18-22°C.
Sursa: [ link extern ]

Din punctul de vedere al medicilor temperatura optima pentru un somn odihnitor este 20-22 de grade Celsius atat in cazul adultilor, cat si al copiilor.
Sursa: [ link extern ]

Din punctul meu de vedere temperatura la care se simt bine copii mei, nepotii dar si eu este in jurul valorii de 22 - 23 grade. Am pornit centrala termica din septembrie atunci cand au fost temperaturi sub 18 grade. Am stabilit din termostat 22 grade iar de atunci temperatura in casa se mentine zi si noapte intre 21 si 23 grade, cu exceptia diminetilor cand ducem copii la scoala, deschidem larg gaemurile si aerisim iar temperatura scade unerori sub 20 de grade in functie si de temperatura de afara. Dar dupa 10-15 minute de aerisire, in urmatoarea ora temperatura in casa revine la 22 de grade.
Acum, chiar daca suntem in noiembrie si afara sunt peste 20 de grade, centrala este deschisa, termostratul tot la 22 grade dar porneste foate rar si pentru scurt timp, mai ales dupa aerisire.
Buna seara
In primul rand centrala noastra de scara nu stiu ce termostat are ca nu prea tine cont de el (de exemplu si la 20 de grade afara ea merge non-stop(in casa ajunge la 27-28 de grade)). Din cate am văzut se cam opreste-porneste manual de catre un asa zis fochist. I/am solicitat sa verifice centrala, senzori, automatismul centralei poate sa defectat ceva, iar el a dat niste raspunsuri vagi (ca ar fi senzorul decalat cu vreo 2 grade; ca o sa il puna pe fochist sa o opreasca/porneasca pe partea de caldura etc). I/am mai zis sa o porneasca/opreasca nu la limita de15 grade cum a zis el, sa fie undeva mai jos pe la 9 /10 grade (cum am mai scris mai sus la 9 grade afara avem 23/24 grade in locuinta,)

Referitor la temperatura optimă (32 de grade!!!! cred ca cine a scris articolul a inversat un pic cifrele, poate vrea sa zica de la 16 la 23) parca se aproprie de celelate 2 surse indicate de dumneavoastra si de urmatoarele:

The optimal temperature for infant sleep is between 65 °F and 70 °F. (temperatura optimă de somn pentru copil mic este între 15.56 °C şi 21.11 °C )
Sursa: [ link extern ] /

In cele mai multe locuinte, temperatura medie ambientala se incadreaza undeva intre 22 si 24 de grade Celsius. Specialistii sustin ca temperatura ideala din camera copilului, la varsta de 2 luni, trebuie sa fie intre 18 si 20 de grade Celsius, pe timp de zi, si intre 16 si 18 grade Celsius, pe timp de noapte.
Trebuie sa stii ca sugarii dorm mai bine si isi dezvolta sistemul imunitar mai usor atunci cand sunt tinuti in camere nu excesiv de incalzite.
Sursa: [ link extern ]

temperatura optima pentru camera copilului este 17 grade
Sursa: [ link extern ]

temperatura optima pentru camera copilului este 17 grade. (atentie parinti romani! - e prea cald la voi in casa!)
Sursa: [ link extern ]
Temperatura ideală în camera bebelușului este undeva la 18-19 grade, spun specialiștii. La aceste valori copilului nu îi este nici foarte cald, nici foarte frig. Nu transpiră și nu se deshidratează pe timpul nopții.
[ link extern ] /

Pastreaza temperatura aerului din camera in care doarme bebelusul in jurul valorii de 18 grade Celsius.
[ link extern ]

O temperatura a camerei prea ridicata, de peste 24 grade, sau prea scauzuta, sub 12 grade, va tine ocupat creierul pentru a transmite semnale spre organele vitale. Vei adormi mult prea greu si nu vei avea un somn odihnitor.
Sursa: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O problema de termodinamica.reglarea termostatului de ambient. nefis nefis buna ziua. ma adresez specialistilor in termodinamica. daca la exterior este o temp de sub 0 grade celsius , este vreo diferenta daca fixez termostatul la 20 ... (vezi toată discuția)
Administratie degetel2013 degetel2013 Stiti ca oprirea incalzirii este mentionata in ART. 117 al HG nr. 425 din 20 iulie 1994, \\" Inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip ... (vezi toată discuția)
Temperatura la munca blitzkr1eg blitzkr1eg Buna, Lucrez intr-un spatiu deschis cu vreo 40-50 persoane + fiecare cu pc-ul lor (deci in domeniul IT). As dorii sa stiu daca exista vreo reglementare ... (vezi toată discuția)