avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1049 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Am mostenit 16 % dintr-un apartament in urma decesului mamei. Celelalte parti au revenit tatalui si surorii. Tatal a facut acte pe partea cuvenita lui, surorii mele.Doresc sa obtin banii pe partea mostenita( 16%). Sora refuza sa-mi dea acesti bani desi ei parintii iau lasat ( cu act de vanzare -cumparare)si o casa si 84% din acest apartament. ce pot sa fac?
Cat estimati ca va dura procesul? ce se intampla daca nu are bani PENTRU DESPAGUBIRE? se vinde apartamentul?Poate invoca faptul ca tatal locuieste in acel apartament si ca nu poate fi vandut?( va reamintesc ca sora are contract de vanzare cumparare cu intretinere pentru casa si partea tatalui din apartament).
pe cine dau in judecata? doar pe sora ?
va reamintesc ca sora are contract de vanzare cumparare cu intretinere pentru casa si partea tatalui din apartament

Nu puteti sa imi reamintiti ce nu ati zis de la inceput. Ati zis asta :

Tatal a facut acte pe partea cuvenita lui, surorii mele

Casa nu intra in discutie ca nu aveti legatura deocamdata cu ea.

Nu stiu cat va dura, de la cateva luni, la cativa ani.

Pe sora o actionati in judecata, daca nu are bani, o executati silit. Poate fi vandut, chiar daca tatal are drept de abitatie.
Pana la ap, i se pune poprire pe salariu, pe conturi bancare, pot fi executate alte bunuri ale sale, nu e neaparat sa se vanda ap.

Multumesc pt raspunsuri. Imi cer scuze, credeam ca v-am spus si faptul ca parintii i-au lasat si o casa.
Da, asta ati spus ca au facut vanzare cumparare si pt casa , insa nu de casa e vb acum, ci de ap.
Nu ati zis de la inceput de clauza de intretinere, parintele in viata poate cere rezilierea contractului pe motiv ca sora nu il ingrijeste, daca nu il ingrijeste desigur.
S-a platit pretul in vanzarea aceea?
Taxa de timbru se raporteaza la valoarea de impunere a imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dificil! Tarzan2012 Tarzan2012 Doua surori au dezbatut succesiunea dupa tatal lor. Au mostenit o casa si teren. De taiat casa pe din doua nu se poate,asa ca sora A.i-a propus sorei B. ca ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare iulia14 iulia14 buna seara am o problema si sper din suflet sa ma ajutati.Suntem 3 surorii ,mama mea a facut contract de vanzare cumparare surori mele MARA pe un apartament ... (vezi toată discuția)
Bună ziua.as dori și eu un răspuns. sintem 2 surori ,mama ... Danamicro3 Danamicro3 Bună ziua.As dori și eu un răspuns. Sintem 2 surori ,mama a decedat în urma cu un an și jumătate .Părinții au 2 proprietăți un apartament de 2 camere ... (vezi toată discuția)