avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrarea cu salariul minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrarea cu salariul minim

Buna ziua.Am un verisor care lucreaza la o scoala,muncitor si nu are nici salariul minim pe economie.Cum se poate ca secretarul de la scoala sa spuna ca la un loc cu sporul de vechime trece de 800 lei,el are vechime in jur de 30 de ani ,consider ca intai salariul de 800 lei apoi se adauga sporul de vechime
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:05, 11 Noiembrie 2013
In sectorul bugetar, sporurile sunt incluse in salariu ... astfel, salariul care se introduce este cel care contine si posrul.

De exemplu, salariul de incadrare 800 lei , spor de vechime 10% , atunci salariul care se introduce trebuie sa fie 880 lei (800 lei + 800 x 10 %)

Legea nr.63/2011, Anexa 5, cap.II :
Art. 3. — Modul de calcul pentru salariul de baza al personalului didactic auxiliar incadrat pe functiile prevazute in anexele nr. 3a si 3b la lege este urmatorul:
A. salariul de incadrare al functiei didactice auxiliare cuprinde la nivelul fiecarui grad profesional/fiecarei trepte profesionale sporul pentru suprasolicitare neuropsihica; B. indemnizatia de conducere se calculeaza ca procent din salariul de incadrare al functiei didactice auxiliare prevazut in anexele nr. 3a sau 3b, dupa caz, la prezenta lege, devenind baza de calcul pentru celelalte sporuri si drepturi salariale; C. indemnizatia pentru personalul didactic auxiliar din invatamantul special se calculeaza prin aplicarea procentului de15% la salariul de incadrare prevazut in anexa nr. 3b la lege si devine baza de calcul pentru celelalte sporuri si drepturi salariale; D. cuantumul gradatiei de merit se calculeaza prin aplicarea procentului de 25% la salariul de incadrare, care devine baza de calcul pentru celelalte sporuri si drepturi salariale; E.
1. sporul de stabilitate se acorda pentru o vechime efectiva neintrerupta in invatamant de peste 10 ani personalului didactic auxiliar care isi desfasoara activitatea in invatamant; 2. sporul de stabilitate se acorda personalului didactic auxiliar, indiferent de perioada cand a fost acumulata vechimea efectiva realizata in mod neintrerupt a celor 10 ani in invatamant; 3. perioadele in care personalul didactic auxiliar s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic auxiliar a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la post nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate; 4. sporul de stabilitate se calculeaza prin aplicarea procentului de 15% la salariul de baza calculat ca suma intre lit. A, B, C, D si devine baza de calcul pentru celelalte sporuri si drepturi salariale.
Art. 4. — Sporul de vechime in munca se calculeaza prin aplicarea procentelor corespunzatoare la salariul de baza calculat ca suma intre lit. A, B, C, D, E ale art. 3, astfel:
Transe de vechime in munca Cota din salariul de baza
intre 3 si 5 ani 5%
de la 5 la 10 ani 10%
de la 10 la 15 ani 15%
de la 15 la 20 de ani 20%
peste 20 de ani 25%
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
el este personal nedidactic-muncitor
Vedeti si acest link
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare elisabeta andronic elisabeta andronic o persoana care este angajata la data de 04.05.2011 pentru prima data in invatamantul special pe un post didactic auxiliar, poate beneficia de sporul de ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda sporul de vechime in invatamant? Radu_Cri Radu_Cri Buna ziua. Va rog sa ma clarificati in urmatoarea problema. Lucrez neintrerupt in invatamant incepand cu 1 septembrie 2007 pana in prezent. Am luat ... (vezi toată discuția)
Sporul de stabilitate andrey2501 andrey2501 Cum se acorda sporul de stabilitate in invatamant- personalului didactic auxiliar? (vezi toată discuția)