avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Proces pierdut, reluare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Proces pierdut, reluare

Daca am pierdut un proces pot sa o iau de la capat cu un alt avocat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:45, 11 Noiembrie 2013
daca hotararea este definitiva si irevocabila NU ! daca nu este, numai daca te mai afli in interiorul termenului in care mai poti face apel sau recurs.
Art. 430 C.proc.civ. - Autoritatea de lucru judecat
(1) Hotărârea judecătorească ce soluţionează, în tot sau în parte, fondul procesului sau statuează asupra unei excepţii procesuale ori asupra oricărui alt incident are, de la pronunţare, autoritate de lucru judecat cu privire la chestiunea tranşată.
....

Art. 432 C.proc.civ..
- Exceptia autoritatii de lucru judecat poate fi invocata de instanta sau de parti in orice stare a procesului, chiar inaintea instantei de recurs. Ca efect al admiterii exceptiei, partii i se poate crea in propria cale de atac o situatie mai rea decat aceea din hotararea atacata.”


Puterea de lucru judecat există când a fost pronunţată o soluţia pe fondul cauzei, iar prin a doua cerere în judecată se solicită o nouă soluţie pe fondul cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O a doua actiune Florin Lucian Manolescu Florin Lucian Manolescu Se poate introduce o a doua actiune la un proces de partaj daca prima a fost formulata gresit? (vezi toată discuția)
Actiune in constatare grupa de munca florineric florineric In septembrie 2011 mi-a fost respinsa actiunea in constatare in care solicitam acordarea grupei I de munca pentru o perioada anume. Nu am declarat recurs si ... (vezi toată discuția)
Excepția autoritãții de lucru judecat provizorie. soluția instanței în cazul admiterii excepției Gabriela  Pintea Gabriela Pintea Potrivit art. 430, alin. (1) și alin. (4) Cod procedură civilă, ”[i]hotărârea judecătorească ce soluţionează, în tot sau în parte, fondul ... (vezi toată discuția)