avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Notificare preaviz art 65.alin1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Notificare preaviz art 65.alin1

Buna ziua,

Am primit o notificare de preaviz privind concediere in baza art 65 alin 1, unde este specificata decizia conducerii, dar nu am primit decizia ci doar notificare.
Ce pot face in aceasta situatie?
Mentionez faptul ca nu am semnat aceasta notificare?si mi sa spus sa nu vin la munca pe perioada preavizului de 20 de zile.
Va rog un raspuns.
Multumiri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:45, 11 Noiembrie 2013
@ flay

1. Acea notificare nu are decat rolul de a va comunica ca angajatorul a decis concedierea dvs si va instiinteaza de acest lucru.

2. Numai decizia de concediere poate fi contestata la instanta de judecata.

3. Decizia angajatorului de a nu fi prezent la locul de munca pe durata preavizului este mentionata in notificare sau a fost verbala?
Decizia a fost verbala.In notificare apare doar perioada de preaviz si faptul ca voi fi platiti in perioada de preaviz
Eu le-am cerut Decizia azi(,la o zi dupa primirea notificarii) intrucat nu am fost deacord sa semnez notificarea fara sa-mi cunosc drepturile in acest caz?
Am procedat corect?Sa semnez acea notificare?.Imi este frica ca vor face sa raman si fara somaj, intrucat in aceasta perioada de iarna nu sunt joburi
Incercati sa luati legatura cu acesta si sa va dea in scris ca nu are nevoie de prezenta dvs pe perioada de preaviz, fara a va fi afectate drepturile salariale. Verba volant, scripta manent.
Angajatorul a procedat in mod legal? fara sa primesc si Decizia,ci doar notificarea

Alte discuții în legătură

Desfiintare post monicaelena83 monicaelena83 Buna dimineata.In data de 19.06.2012 am fost anuntata telefonic ca din 20.06 sunt in preaviz, urmand ca pana la finalul zilei sa primesc si instiintarea ... (vezi toată discuția)
Concediere tolomeidaniel tolomeidaniel Buna seara, sotia mea lucreaza intr-o societate privata de peste 20 de ani astazi a chemato patronul si i-a comunicat verbal ca nu mai are nevoie de serviciile ... (vezi toată discuția)
Concedierea unui angajat caluschidanut caluschidanut Cum pot concedia un angajat care nu executa dispozitiile scrise si verbale ale unui asociat cu 50% din firma dar care este tinut in spate de celalalt asociat ... (vezi toată discuția)