avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea unui angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea unui angajat

Cum pot concedia un angajat care nu executa dispozitiile scrise si verbale ale unui asociat cu 50% din firma dar care este tinut in spate de celalalt asociat care are 50%.Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:13, 18 Aprilie 2013
Salariatul in cauza a mai fost sanctionat disciplinar ?
Primul lucru care trebuie mentionat este daca asociatul de care vorbiti are, prin statutul firmei, sau printr-un alt act, calitatea de administrator, sau o alta functie de conducere in firma.Calitatea de asociat nu ii confera, in mod automat si calitatea de conducator. Daca salariatul in discutie nu este subordonatul direct al acestui asociat, nu poate fi sanctionat pentru neexecutarea unei dispozitii a asociatului de care vorbiti. Pentru concedierea pentru neexecutarea unor dispozitii trebuie urmata procedura prevazuta de Codul muncii, respectiv sesizarea conducerii firmei despre abaterea disciplinara, constituirea unei comisii de ancheta a salariatului, convocarea salariatului in fata comisiei si prezentarea de catre acesta a punctului sau de vedere si dupa terminarea cercetarii disciplinare, daca se constata de catre comisie comiterea unei abateri disciplinare, comisia propune sanctionarea salariatului. Daca in Regulamentul intern sau in CCM la nivelul firmei pentru abaterea constatata de comisie este prevazuta sanctiunea concedierii se va proceda la concedierea acestuia.
!. Dispzitiile verbale se pot refuza ... verba volant scripta manent ... in caz de greseala cine plateste pagubele ?

2. Dispozitiile scrise cam greu de refuzat , decat daca se mentioneaza ca sunt semnate sub rezerva legalitatii acestora.

3. Calitatea de asociat poate implica si alte activitati chiar daca nu este si administrator .. in speta , este ca este vorba despre o disputa intre cei doi asociati prin intermediul acelui salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere tolomeidaniel tolomeidaniel Buna seara, sotia mea lucreaza intr-o societate privata de peste 20 de ani astazi a chemato patronul si i-a comunicat verbal ca nu mai are nevoie de serviciile ... (vezi toată discuția)
Promisiunea verbala are valoare juridica? MrFB MrFB Buna ziua, Daca o companie a promis doar verbal companiei mele ca ii va da 50% din comisionul cuvenit,in cazul in care nu respecta acest lucru si il dau in ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara Rentzu Rentzu In urma unor conflicte cu angajatorul (pontarea ilegala in concediu fara plata,neplata a doua salarii, refuzul acestuia de a-i plati concediul medical, etc ... (vezi toată discuția)