avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

Buna seara, sotia mea lucreaza intr-o societate privata de peste 20 de ani astazi a chemato patronul si i-a comunicat verbal ca nu mai are nevoie de serviciile ei si ca de luni sa nu mai vie la serviciu dar 2 saptamani pana la sfarsitul luni o va plati. Cum trebuie procedat in acest caz.Mentionez ca in acesti ani de activitate nu a avut nici-un fel de abatere cum ar fi,nemotivate,. c. m. c.f.s. samd. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tolomeidaniel , utilizator 16:30, 16 Februarie 2019
In acest caz, ceea ce a spus angajatorul verbal trebuie matetializat intr-un document scris... Verba volant, scripta manent ...

In cazul concedierilor individuale pentru motive neimputabile salariatilor legea nu impune obligativitatea stabilirii unor criterii de departajare.

Dupa primirea deciziei de concediere, aceasta poate fi contestata la Tribunalul in raza caruia domiciliaza salariatul respectiv.
Termen : 45 de zile de la comunicare
Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea unui angajat caluschidanut caluschidanut Cum pot concedia un angajat care nu executa dispozitiile scrise si verbale ale unui asociat cu 50% din firma dar care este tinut in spate de celalalt asociat ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara Rentzu Rentzu In urma unor conflicte cu angajatorul (pontarea ilegala in concediu fara plata,neplata a doua salarii, refuzul acestuia de a-i plati concediul medical, etc ... (vezi toată discuția)
Notificare preaviz art 65.alin1 flay flay Buna ziua, Am primit o notificare de preaviz privind concediere in baza art 65 alin 1, unde este specificata decizia conducerii, dar nu am primit decizia ci ... (vezi toată discuția)