avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Activitate ecomomica Persoana fizica: magazin online
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Activitate ecomomica Persoana fizica: magazin online

Buna ziua,

Doresc sa intreb daca o persoana fizica, nu PFA, poate sa detina un magazin online prin care sa vanda diverse produse. (sa desfasoare deci o activitate economica)

In cazul in care persoana fizica poate desfasura o activitate economica, mai am o intrebare:

Acel magazin online trebuie sa respecte prevederile legii 365/2002 in speta articolul 5 - adica trebuie sa afiseze datele de identificare? Sau se supune legii 677/2001 si nu trebuie sa asfiseze datele de identificare?

Multumesc,
Marius.
Cel mai recent răspuns: Claudia Jelea , Avocat 16:27, 11 Noiembrie 2013
Desfasurarea unei activitati economice printr-un magazin online trebuie sa aiba la baza o forma de organizare - PFA, SRL, etc.

Se aplica si prevederile legii 365/2002 si cele ale legii 677/2001 - printre altele, aveti obligatia sa afisati pe website datele formei de organizare si sa respectati datele cu caracter personal ale utilizatorilor website-ului.

Insa legislatia relevanta este mult mai vasta - cuprinde si alte acte normative in afara de cele amintite. Depinde si de tipul de produse pe care le comercializeaza magazinul online.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marcat pentru magazin online. ce documente fiscale sunt obligatorii? Mihai223 Mihai223 Pentru un magazin cu vanzare online si livrare prin curier trebuie casa de marcat fiscal si emitere de bon fiscal SAU e suficient si perfect legal emiterea de ... (vezi toată discuția)
Magazin online marinaioana marinaioana buna ziua!as dori si eu sa stiu ce pasi sunt necesari pentru deschiderea unui magazin virtual.multumesc! (vezi toată discuția)
Continut lista intretinere AxxellS AxxellS Este legala afisarea in cadrul listei de intretinere a unei rubrici cu datele de identificare ale proprietarilor (nume, prenume...)? Avand in vedere ... (vezi toată discuția)