avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare obligatorie a unei locuinte (apartament) ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare obligatorie a unei locuinte (apartament) achizitionate cu credit bancar ''Prima casa''

Intrucat nu am reusit sa inteleg din textul de lege, va rog sa ma lamuriti daca pentru o locuinta noua (apartament) achizitionata cu credit bancar ''Prima casa'' si care are inclusa polita de asigurare obligatorie, mai este necesar sa inchei o alta asigurare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: longhorn , utilizator 23:45, 11 Noiembrie 2013
Din experienta personala cu Prima Casa - banca obliga clientul sa asigure imobilul la intreaga valoare. Intrucat PAD acopera doar 10.000 sau 20.000 Euro (in functie de tipul constructiei), banca va solicita si o polita facultativa care sa acopere diferenta pana la pretul apartamentului (de fapt pana la valoarea apartamentului stabilita de evaluatorul bancii).

Nu cred ca exista vreo banca unde politica este de a avea o ipoteca pe un apartament de 50.000 Euro (de exemplu), care sa fie asigurat doar pt 20.000. E vorba de garantia bancii, nu cred ca isi asuma cineva riscul de a nu cere asigurare pentru toti cei 50.000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament prima casa, banca cere asigurare facultativa la valoare ... silviu1975 silviu1975 Apartament Prima Casa, banca cere asigurare facultativa la valoare mai mare decat cea contractuala Contractul de credit semnat cu banca spune clar ca eu ... (vezi toată discuția)
Asigurare pad si asigurare facultativa pentru un imobil ipotecat VandenAar VandenAar Buna ziua, In 2007 am contractat un credit ipotecar (42.150 euro) pentru un apartament cu valoarea declarata si acceptata in garantie - conform raportului de ... (vezi toată discuția)
Asigurare pentru credit ipotecar la bcr mary_z13 mary_z13 buna ziua, Am un credit ipotecar la BCR de 10.000 Euro de acum 4 ani.Pana acum (anii trecuti)am dus asigurarea de 20 de euro, ce obligatorie si a fost ... (vezi toată discuția)