avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... actiune de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

actiune de divort

din momentul introducerii actiunii de divort, pana la pronuntarea lui, datoriile si obligatiile unui sot (rate, imprumuturi), sunt considerate comune, sau proprii, sau poate sa isi permita sa aiba un comportament mai libertin(relatii extraconjugale) fara aputea fi tras la raspundere?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 22:52, 31 Martie 2009
riscati ca divortul sa se pronunte din culpa dvs daca se vor dovedi cele mentionate
ratele si imprumuturile nu se rezolva in actiunea de divort se dispun in actiunea de partaj, pana atunci sunt comune
av. Iorga
Sunteti considerati soti pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti. Comportamentul sotului va poate furniza motive suplimentare pentru actiunea dvs.
Nu vad legatura intre relatii extraconjugale si neplata...
Sotii isi datoreaza intretinere pana la hotararea irevocabila... Asa incat, ar trebui sa le plateasca impreuna, daca datoriile sunt facute impreuna... Or eu nu am date ca sa stabilesc asta.
Contributia la plata insa va conta la partaj...
infractiunea de adulter a fost abrogata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in caz de adulter claudiu1001 claudiu1001 Buna ziua. Ma intereseaza ce se poate intampla in cazul unui divort pe caz de adulter. E vorba despre o mama ce a inaintat divortul impotriva sotului din cu ... (vezi toată discuția)
Divort elli3sia elli3sia [quot] :oops:am un prieten care este in divort cu sotia de doi ani ,s-a tot amanat s-a prelungit ,acum baiatul are o alta relatie din care a rezultat un ... (vezi toată discuția)
Pasiv-partaj f_karoly f_karoly in cazul in care sotii iau credit de la banca in scopul cumpararii unor autoturisme, terenul, si trebuie sa plateasca ratele creditului luat desigur cu dobanda ... (vezi toată discuția)