avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Confidentialitate CNP
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Confidentialitate CNP

As dori sa imi spuneti daca e normal si legal sa dau c.n.p.-ul altor persoane (chiar si rude) unei institutii de invatamant pe o declaratie care mi se cere(care nu are nici un antet sau stampila a institutiei)???!
multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 08:09, 12 Noiembrie 2013
Daca este o cerinta a unei institutii mentionata pe un formular tip, atunci nu prea aveti ce face si trebuie sa completati cerinta respectiva. Daca "dati" CNP-ul oricarei alte persoane, iarasi nu prea este o problema, pentru ca in Romania nu au un caracter secret aceste coduri.Oricum, l-ati dat de mai multe ori, fie la achizitia unui banal telefon, fie la alte tranzactii comerciale din magazine sau la alte SRL-uri care nu au calitatea de institutie de stat operator de date cu character personal.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vi se pare normal sa completam rubrica cnp sau considerati ca e abuz ? Roland Mindrila Roland Mindrila Romanii sunt obligati, prin lege, sa le comunice codul numeric personal (CNP) recenzorilor, in caz contrar urmand sa raspunda ... (vezi toată discuția)
Inregistrare operator de date cu caracter personal... ? casito casito Buna ziua ! As dori sa stiu daca avand o firma (S.R.L.) ce se va ocupa cu productia si vanzarea de stampile ( realizarea amprentei stampilei ) este necesara ... (vezi toată discuția)
Incalcand legile 677/2001 si 506/2004, o facultate particulara a afisat public datele private ale mele si altora (cnp, locul nasterii, serie ci, etc) vioricaw vioricaw Incalcand legile 677/2001 si 506/2004, o facultate particulara a afisat public datele private ale mele si altora (CNP, locul nasterii, serie CI, etc) in fata ... (vezi toată discuția)