avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Sunt aproximativ trei luni jumatate de cand a inaintat Decizia definitiva si irevocabila investita si care se refera la recuperarea unei sume de bani drept cheltuieli de judecata(aprox 5.000 ron+1000 ron onorariu) intr-un proces privind ocuparea abuziva a unui uscator de bloc dar pana la acest moment, nu am vazut sa se miste nimic din partea executorului.
Daca nu este o cerinta prea exagerata, rog pe cineva sa-mi explice, cam ce termene sunt pentru stabilirea modalitatii de recuperare a cheltuielilor de judecata si care sunt posibilitatile executorului sau a celui ce trebuie executat silit, de a se putea eschiva in limitele legii, de la executare.
Nu as vrea ca din suspiciunea mea omeneasca, sa ajung acuz pe cineva care este investit da puna legea in aplicare si din acest motiv, am ales ca este mai bine sa ma informez.




P.S. Nu este important pentru subiect dar consider ca e bine sa se stie si faptul ca cel supus executarii, a facut acte de proprietate si a intabulat acel uscator, fara sa aiba o majoritate de 100% deoarece se afla in proces cu mine si mai tarziu, a fost vandut catre o alta persoana, tot in timpul procesului.
Cel mai recent răspuns: nuzicacu , utilizator 20:12, 13 Decembrie 2017
Am revenit.
Dupa un an de inactiune, a avut loc prima convocare a partilor la fata locului, unde dupa 5 min. executorul a incheiat un proces verbal in care face mentiunea ca executarea nu poate avea loc, deoarece "exista un impediment la executare"...adica, a trebuir sa treaca doi ani jumate, sa aflu ca executorul a reusit sa priceapa ce i-am spus din prima, ca acel uscator este vandut pe timpul procesului, lucru pe care eu l-am aflat cu mult dupa terminarea procesului.
Practic, mi-a spus ca el nu mai are nici o treaba si ca trebuie sa ma adresez instantei.
Sincer, habar nu am, ce sa reclam sau sa cer acum instantei si carei instante.
Eu, am crezut ca executorul va face el o sesizare judecatorului, ca nu poate duce la indeplinire o hotarare judecatoreasca irevocabila din motivul constatat ca fiind un impediment, la executare.
Ce cred specialistii ca ar fi de facut, in situatia asta?

Ultima modificare: Vineri, 28 August 2015
nuzicacu, utilizator
Revenind la aceiasi chestiune inca nerezolvata privind "obligatia de a face", rog daca ma poate ajuta cineva cu o parere privind intentia mea de a face apel la Ordonanta Presedintiala.
Ar fi o solutie sau in acest caz, nu e posibil sa pot beneficia de aceasta modalitate de a debloca situatia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca se poate... Sfanta Sfanta In cazul in care s-a inceput executarea silita in baza unui titlu executoriu constand intr-o hotarare judecatoreasca impotriva bunurilor imobile....se poate ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta de la un srl bukinst bukinst In calitate de proprietar am inchiriat o casa pentru sediul unei firme. Societatea nu a mai platit chiria de aproape un an iar instanta de judecata a admis ... (vezi toată discuția)