avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Daca se poate...
Discuție deschisă în Executare silită

Daca se poate...

In cazul in care s-a inceput executarea silita in baza unui titlu executoriu constand intr-o hotarare judecatoreasca impotriva bunurilor imobile....se poate cere in acelasi dosar de executare si urmarirea bunurilor mobile ale aceluiasi debitor?
mentionez ca dosarul se afla la stadiul de somatie de plata notata in cartea funciara.
intreb deoarece suma de executat nu este foarte mare si executarea pe bunurile mobile se poate cred face mai repede (bunurile imobile sunt de valori mari iar in conditiile actuale de piata nu cred sa se poata executa rapid)
multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 14:54, 16 Martie 2011
desigur.
in fapt, legea prevede explict ca recuperarea creantei sa fie efectuata asupra bunurilor cel mai usor vandabile(cu o conditie-sa indestuleze valoarea creantei).in acest sens, puteti sa remiteti o cerere catre executorul judecatoresc in care sa prezentati lista cu bunurile mobile detinute si asupra carora sunteti de acord a se face executarea silita.
nu am gasit in c.p.c. un articol care sa prevada explicit
problema mea este mai exact urmatoarea...am o creanta de 25000 eur
debitorul detine 2 autoturisme cu o valoare de cca 10.000 eur amandoua si o pensiune de cca 2-300 000 eur. nu are de gand sa plateasca de buna voie desi i-am spus ca daca face o plata partiala il pot astepta si cateva luni.s-a notat somatia de plata imobiliara in cartea funciara. acum am aflat ca detine in proprietate si autoturismele....si ma gandeam ca sunt mai usor vandabile si macar acopera o parte din creanta....asta pt ca pana se vinde un imobil la ora actuala pe o suma atat de mare poate dura fff mult si asa m-am judecat cu el 5 ani...
multumesc
Mergeti la executor si discutati aceste detalii. Puteti cere executarea asupra bunurilor mobile, daca stiti ca detine astfel de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mirelatemes mirelatemes Ce sanse sunt de a recupera 1500 EUR imprumutati la o persoana fizica prin contract de imprumut la notar daca persoana respectiva nu are pe numele lui nici un ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita cheltuieli de judecata- plata esalonata Adrianflorina81 Adrianflorina81 am primit o somatie pentru o executare silita a unor cheltuieli de judecata, sunt de acord sa le platesc dar nu am de unde toata suma in intregime in valoare ... (vezi toată discuția)
Ce bunuri pot fi executate silit magop magop Buna ziua, Am un PFA cu activitate instructor auto. Din diverse motive sunt restantie cu plata la cartea de munca, sanatate.In cazul in care nu ajung la zi ... (vezi toată discuția)