avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct pe perioada partajului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct pe perioada partajului

poate cere una din parti uzufruct pe perioada partajului ?
Cel mai recent răspuns: serepop , utilizator 22:44, 17 Noiembrie 2013

Revin incercand sa evit a intra in amanunte.
Deci, partajul judiciar s-a deschis in 2008, si este si acum pe rol. Imobilul este locuit de mine si sotul meu. Deoarece imobilul este unifamiliar - 2 camere, baie si bucatarie, nu i-am permis sorei accesul in imobil dupa ce m-am mutat in 2008 in casa goala si nelocuibila ce-mi fusese lasata prin testament.

In urma cu 2 ani (deci in timp ce partajul era deschis !) sora a deschis un act in constatare cerand dreptul de uzufruct pe imobil, si anume, partea ce i s-ar cuveni din chiria lunara ce s-ar obtine daca imobilul ar fi inchiriat in intregime.

Din acest motiv vreau sa stiu daca sora are dreptul de a cere uzufructul in timp ce partajul e pe rol si care este legislatia, art. din cod civil, etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie testament si mostenire dadam dadam Sora sotiei a deschis proces pentru anularea testamentului tatalui ei si a sotiei cit si al mostenirii acceptate de ea in fatza notarului. De precizat ca ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca. sora mea vrea sa se mute cu forta! O_Mihaly O_Mihaly Buna ziua! Ma confrunt cu o situatie complicata. Avem impreuna cu sora mea casa parinteasca, care momentan este goala, ambele parinti sunt decedati. Nu am ... (vezi toată discuția)
Testament - posibilitatea de a-l ataca gabryelaalex gabryelaalex ajutor va rog !!!! am o bunica(din partea mamei) si o sora din partea mamei din prima casatorie , mama noastra a murit anul trecut iar tatal meu a murit cu ... (vezi toată discuția)