avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutorul pentru incalzire
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutorul pentru incalzire

Buna ziua!
Anexa 1 la normele metodologice a AGENTIEI NATIONALE PENTRU PLATI SI INSPECTIE SOCIALA solicita dovada veniturilor ''LUNARE"ale familiei pe luna anterioara solicitarii ajutorului de incalzire.

Este corect sa fie luat in calcul beneficiul obtinut de unul din membrii familiei din vinzarea unei proprietati mostenite si instrainate cu 4 luni in urma,acesta ne fiind un venit lunar?

multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 14 Noiembrie 2013
una dintre conditii nu trebuie sa ai depozit bancar de peste 3000 ??? ron
multumesc f. mult celor care inca mai cauta un raspuns la intrebarea mea,intrebare care cred ca intereseaza pe mai multi Romani.Am aflat cu acasta ocazie ca lucratorii din
primarii sint un pic paraleli cu legislatia.
Am sapat si am descoperit ca legea 416/2001 actualizata, defineste clar prin art.8 ca venitul net al familiei ia in calcul toate veniturile impozabile ale familiei realizate anterior lunii in care afost solicitat ajutorul de incalzire.(sint si citeva exceptii care nu se iau in calcul);mai mult decit atit val. obtinuta din vinzarea unei mosteniri este un patrimoniu personal si nu un venit chiar daca acesta a fost impozitat la instrainare.
Intr-adevar, fa stabilirea venitului net lunar al familiei sau, după caz, al persoanei singure, în baza art. 8 din Legea nr.416/2001, se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioară depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent, indiferent de bugetul din care se suportă, obligaţii legale de întreţinere şi alte creanţe legale.

Prin urmare, luare in considerare a unor venituri care exced perioadei prevazuta de lege este o nelegalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor cu caracter permanent - definiție sunsray sunsray Bună ziua, Întrebarea cheie: cum se definește un ajutor cu caracter permanent, așa cum este menționat în art. 8, alin.(1) din Legea 416/2001 privind ... (vezi toată discuția)
Programul financiar "bani de liceu" radumariana33 radumariana33 La stabilirea venitului brut pe membru de familie ajutorul de somaj si ajutorul social, conform legii 416/2001 sau altor legi de protectie sociala, sunt ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii vasyviasu vasyviasu ALOCATIA DE STAT PENTRU COPII ESTE UN DREPT SAU UN VENIT.Asi dori o explicatie constitutionala si juridica!:sorry: (vezi toată discuția)