avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ALOCATIA DE STAT PENTRU COPII
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ALOCATIA DE STAT PENTRU COPII

ALOCATIA DE STAT PENTRU COPII ESTE UN DREPT SAU UN VENIT.Asi dori o explicatie constitutionala si juridica!:sorry:
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:01, 12 Iunie 2013
1. Alocatia de stat este un drept prevazut in lege dar este si un venit al familiei.

2. Precizati la ce va foloseste aceasta informatie.
La ajutorul social.
1. Din Legea 416/2001 (actualizata) privind venitul minim garantat:

ART. 8
(1) La stabilirea venitului net lunar al familiei sau, după caz, al persoanei singure se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioară depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent, indiferent de bugetul din care se suportă, obligaţii legale de întreţinere şi alte creanţe legale, cu excepţia burselor de studiu şi a burselor sociale, precum şi a sprijinului financiar prevăzut de Hotărârea Guvernului nr.1.488/2004 privind aprobarea criteriilor şi a cuantumului sprijinului financiar ce
se acordă elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială "Bani de liceu", cu modificările şi completările ulterioare.
...

2. Pentru mai multe amanunte puteti citi Legea 416/2001 pe: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venitul minim garantat vasyviasu vasyviasu De ce alocatia de stat pt. copii se considera venit al familiei la stabilirea drepturilor privind venitul minim garantat, daca curtea constitutionala a hotarat ... (vezi toată discuția)
Alocatie pentru sustinerea familiei Tinabela Tinabela Buna ziua, Am o intrebare referitoare la stabilirea cuantumului alocatiei pentru sustinerea familiei: Se ia in considerare pensia de urmas a copilului dupa ... (vezi toată discuția)
Ajutor cu caracter permanent - definiție sunsray sunsray Bună ziua, Întrebarea cheie: cum se definește un ajutor cu caracter permanent, așa cum este menționat în art. 8, alin.(1) din Legea 416/2001 privind ... (vezi toată discuția)