avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 10/2001

Buna!

Un imobil care a fost dobandit initial prin restituire in natura, conform legii 10/2001, adica prin retrocedare. Mai poate fi revendicat sau retrocedat ulterior? Nelamurirea mea este, daca exista pericolul de a aparea revendicari ulterioare icheierii contractelor de vanzare-cumparare si daca acestea pot fi declarate nule, conform legii de mai sus, in cazul in care apar mostenitori?!?. Este periculos sa cumpar un astfel de imobil?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 17:29, 13 Noiembrie 2013
Buna ziua.Imobilele care au fost recuperate in baza legii 10/2001(cat si cele recuperate in baza legii 112/1995) cand se vand va trebui prezentat un certificat emis de Primaria Municipiului Bucuresti(pentru imobilele care sunt din Bucuresti)serviciul juridic care va atesta daca mai exista sau nu notificari de revendicare imobil.Asadar, in situatia in care sunteti potentialul cumparator, aveti obligatia solicitarii unui astfel de certificat care va atesta pe viitor ca ati cumparat cu buna credinta, astfe ca si in situatia in care pe viitor vor aparea(nu se stie)alti revendicatori , actul dvs de vanzare-cumparare nu va putea fi atacat pe principiul subdobanditorului de buna credinta.
Va multumesc foarte mult pentru lamurire!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimat forumist,

Apelaţi la un avocat pentru studierea actelor, înainte de cumpărarea imobilului. Personal am văzut numeroase acte dubioase şi nu tot ce apare ca sigur este sigur.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu legea 10/2001--- proces primarie - revendicator olivianus olivianus buna ziua, am urmatorea situatie: - parintii mei au stat in chirie, intr-un apartament cu legea 112. - in anul 1999 s-au dus la primarie si si-au exprimat ... (vezi toată discuția)
Case nationalizate dadida dadida Buna ziua As dori sa cer sfatul in legatura cu achizitionarea unei locuinte cumparata de catre actualul proprietar prin legea 112/1195 . Casa a fost ... (vezi toată discuția)
Retrocedare imobil Emmyshor Emmyshor am si eu o intrebare cu privire la retrocedarea unui imobil.este vorba de o ruda plecata din tara in 1986 si care inainte a detinut un imobil.cand a plecat ... (vezi toată discuția)