avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Razgandire dupa cumpararea unui obiect
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Razgandire dupa cumpararea unui obiect

Buna seara! Stiti cumva ceva despre existenta vreunei legi care permite sa renunti la un lucru pe care l-ai cumparat,intr-un termen de 30 de zile? Am de gand sa cumpar un obiect care costa in jur de 2500 de lei si ar fi tare fain daca ar exista o asemenea lege ,in cazul in care nu sunt multumit de functionalitatea lui. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: adicristea , utilizator 15:56, 22 Noiembrie 2013
daca e de pe internet ..in teorie se poate trimite inapoi pentru diverse motive.Daca e din magazin...depinde daca magazinul schimba obiectele.
E bine sa va informati inainte de a cumpara chiar si daca il achizionati de pe internet: unele magazine conditioneaza returnarea de nefolosinta, de returnarea in ambalajul original etc. Pe site trebuie sa fie scrise undeva clar, ca de exemplu aici:
[ link extern ]
Aveti grija ca termenul de retur la cumparaturile online este de 10 zile lucratoare, 30 de zile sunt o exceptie, nu regula.

In privinta cumparaturilor din magazine nu functioneaza aceleasi reguli. Schimba produsele dupa vanzare doar daca vor.
Am inteles. Ma voi informa mai bine in magazinul de unde voi cumpara.Cand cumperi un lucru mai scump e bine sa cunosti mai multe amanunte...Va multumesc !
Cumpar din magazin. Voi cere mai multe informatii acolo. Multumesc !
Bună ziua,

În legătură cu această situație, vă rog, dacă am cumpărat produsul prin telefon (care conform OG 130/2000 Anexa, lit. f constituie tehnică de comunicație la distanță), iar a doua zi, fără nici măcar să ating produsul, mă răzgândesc, iar comerciantul refuză să îmi accepte produsul (trebuie să obțin aprobarea acestuia în prealabil fiind vorba de o mașină de spălat), ce pot face să-mi recuperez banii? Am făcut o reclamație ANPC, dar rezolvarea în mod favorabil mie îl va obliga pe comerciant să-mi returneze banii sau doar va primi o amendă (amendă al cărei cuantum este SUB prețul mașinii de spălat, deci oricum ar fi, comerciantul iese în câștig)?

Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 22 Noiembrie 2013
adicristea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul consumatorului de a returna produsele Reala Reala Salutare tuturor, Am marea rugaminte de a-mi confirma daca eu inteleg corect legea (O.G.) 130/2000 (modificata prin legea ... (vezi toată discuția)
Probleme la retur AlexOprea20 AlexOprea20 Buna seara, numele meu este Alexandru Oprea, iar in urma cu 1 zi, am cumparat fizic un articol vestimentar de la Lee Cooper din Plaza Romania (Bucuresti). ... (vezi toată discuția)
Returnare produs Gabriel0007 Gabriel0007 In data de 30 mai 2015 , am cumparat de la DEDEMAM PLOIESTI o pompa Grundfos. A functionat cateva ore dupa care a inceput sa prezinte un zgomot suspect. Pot ... (vezi toată discuția)