avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract furnizare gaze
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract furnizare gaze

Buna ziua,
As dori o lamurire in privinta obligativitatii semnarii noului contract de furnizare a gazelor. Din cate stiu , prin 2009, s-a trecut de la calculul facturii de la metru cub la putere calorica. De aceea, furnizorul a procedat la schimbarea contractelor. Eu personal nu am vrut pana acum sa semnez noul contract , deoarece mi se pare anormal sa imi masori metriicubi si sa imi facturezi in functie de o putere pe care nu am cum sa o verific. Pune-mi contor care sa masoare ce imi facturezi.
Acum insa, am primit o notificare ca daca nu semnez noul contract, pot sa imi intrerupa furnizarea de gaz. Mentionez ca sunt cu plata facturilor, la zi.
Cum sa procedez? Ce ar fi de facut?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:06, 13 Noiembrie 2013
Modificarea modului de calcul trebuie inscrisa in contract; la orice modificare de contract partile trebuie sa semneze ca sunt de acord. Daca nu sunteti de acord nu va pot obliga sa semnati insa in acest caz contractul inceteaza.
Daca nu veti avea contract sigur ca va pot intrerupe furnizarea.

Modul de calcul (conversia) si formula de aplicare au fost stabilite prin ordin al ANRE, ei sunt obligati sa il aplice:
[ link extern ]

Semnati, poate va treziti fara gaz si le mai platiti si taxa de reconectare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mod de facturare e.on gaz pauln pauln Din cate imi aduc aminte,au mai fost discutii si reclamatii pe aceasta tema atunci cand susnumita firma a introdus plata consumului de la metru cub gaz la ... (vezi toată discuția)
Solicitare semnare contract de garantie pentru reluarea gazelor naturale camelia_cazan77 camelia_cazan77 Buna seara, As dori sa va prezint urmatoarea situatie si m-ar interesa mult sa aflu parerea dumneavoastra vis-a-vis de ea, anume: anul trecut am plecat din ... (vezi toată discuția)
Probleme furnizor de ultima instanta element94 element94 Salutare. In data de 26 Noiembrie am primit o notificare de la Engie, cum ca Restart Energy a renuntat la noi ca si client ( gaz ). Daca nu dorim sa ramanem ... (vezi toată discuția)