avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Solicitare semnare contract de garantie pentru ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Solicitare semnare contract de garantie pentru reluarea gazelor naturale

Buna seara,
As dori sa va prezint urmatoarea situatie si m-ar interesa mult sa aflu parerea dumneavoastra vis-a-vis de ea, anume: anul trecut am plecat din Romania impreuna cu familia mea, La momentul respectiv, mai aveam de platit doua facturi de gaze naturale pe care le-am achitat ulterior, cu intarzaiere. Intre timp, compania furnizoare de gaze naturale mi-a sigilat contorul de acasa si, pentru reconectare, mi-au emis factura de reconectare, pe care am si platit-o, intrucat se apropia iarna iar eu lasasem acasa centrala deschisa pe termostat, in ideea in care apartamentul nu este locuit si era posibil sa fie suficient de frig si sa inghete instalatia de apa din centrala ceea ce ar fi provocat neplaceri atat mie, cat si vecinilor mei. Desi platita, acea factura, vorbind cu vecinii de acasa, am aflat ca la apartamentul meu contorul este sigilat in continuare. Am sunat la compania de gaze si mi s-a comunicat ca mai trebuie sa platesc, in afara de acea taxa, si o garantie in valoare de 395 ron. La solicitarea mea de a primi pe mail baza legala a acestei garantii, dumnealor mi-au trimis un contract de garantie pe care sa il semnez, si sa li-l inapoiez. In acest contract de garantie se face referire la HG 1043/2004, lhotarare guvernamentala care nu este deloc mentionata in Contractul de Furnizare a gazelor naturale pe care l-am semnat cu compania in octombrie 2009. Dupa ce le-am adus la cunostinta si dumnealor faptul ca eu nu am cunostinta de aceasta HG si refuz sa semnez un astfel de contract de garantie, iar in situatia in care iarna va fi foarte rece si instalatia de apa din apartament va ingheta si va pocni provocand pagube, ei vor fi direct raspunzatori, au venit si au desigilat contorul de gaze. In luna martie, a.c., am aflat ca iar au fost la adresa si au sigilat respectivul contor. Am luat din nou legatura cu ei si mi-au trimis din nou contractul de garantie, comunicandu-mi ca nu vor relua furnizarea gazelor naturale pana cand nu voi semna contractul si pana cand nu voi plati cei 395 ron, drept garantie. Ce parere aveti? Este sau nu un abuz din partea lor sa mentioneze un act legislativ care nu este prins in contractul semnat de mine cu ei? Este sau nu un abuz din partea lor sa ma forteze sa semnez un contract pe care eu nu il doresc, pentru simplul fapt ca ei stiu ca sunt singurii distribuitori de gaze naturale din zona mea si nu pot rezilia contractul cu ei ca am nevoie de gaze si nu am o alta companie la care sa apelez?
Multumesc anticipat,
Camelia
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 11:20, 23 Iunie 2013
Puteti face plangere la ANPC pentru nerespectarea conditiilor contractuale. In contract sunt prevazute in caz de neplata la timp a facturilor doar penalitatile si taxa de reconectare.

Aveti aici model de intocmire a unei reclamatii:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor specializat pentru o reclamatie catre distribuitorul de gaze naturale otonel otonel Din cauza unei facturi neplatite integral din luna Martie azi dimineata m-au \"vizitat\" cei de la gaz si mi-au oprit si sigilat robinetul.Am dat fuga la ... (vezi toată discuția)
Acuzatie consum fraudulos gaze. cristiene cristiene Sunt acuzat pe nedrept de consum fraudulos gaze naturale Saptamana trecuta ianuarie 2012 au venit reprezentantii companiei de gaze pt a schimba contorul de ... (vezi toată discuția)
Legalitatea taierii tevii de gaze ContSters61266 ContSters61266 precum am expus acum ceva timp, noul presedinte al asociatiei a impus in comitetul executiv ca, in urma contorizarii separate la gaze a majoritatii ... (vezi toată discuția)