avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Magazin Online
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Magazin Online

Buna ziua! as vrea sa imi deschid un magazin online.
Am multe intrebari legat de asta:

1.Mai intai trebuie sa fac firma pentru a deschide un magazin online nu?
2.Este adevarat ca SRL-D (societate cu raspunderi limitate - debutant) am costuri aproape 0 la infiintarea societatii cu adresa mea de acasa plus ca esti scutit pentru 3 ani de zile de la plata taxelor.?
3.Unde ar trebui sa ma duc si sa ma interesez in legatura cu SRL - D?
4.Trebuie sa platesc o contabila pentru comert online ?mentionez ca suntem maxim 2 persoane.
5.Ce avantaje am daca sunt persoana cu handicap ?eu stiam ca sunt scutit de plata impozitului pe profit.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ecoweb Platform SRL , Contabil 22:14, 13 Noiembrie 2013
Buna ziua.
Primul pas este sa va infiintati o societate. SRL-D inseamna ca nu platiti nici un fal de taxe la ONRC, cu conditia sa indepliniti conditiile si sa nu mai fi avut nici o alta societate pana in prezent.
Nu este obligatoriu sa aveti contabila in masura in care aveti cunostinte primare in domeniul contabilitatii.
Ca si SRL-D nu cred ca puteti ocoli plata impozitului pe profit, dar nu sunt chiar convins de acest lucru, puteti eventual intreba la ANAF despre acest lucru.
Da nu am nici o firma pe numele meu, dar cum pot verifica lucrul asta ?ca poate cineva s-a folosit de mine si sa faca firma pe numele meu fara sa stiu eu pentru ca sunt persoana cu handicap.
Multumesc frumos pentru raspuns!:)
Daca nu ai fost niciodata la ORC sa semnezi actele de infiintare ale unei societati, atunci nu ai o firma. Nu se fac firme pe alte nume, ca abonamentele la telefon, deoarece o declaratie pe propria raspundere si specimenul de semnaturi se da in fata judecatorului delegat, sau a persoanelor de la ghiseu care il reprezinta, si acestea trebuie sa aiba si cartea de identitate a ta in fata, dar si pe tine.

Referitor la scutirea de taxe pentru SRL-D, atentie ce tip de taxe sunt scutite de la plata. Din postul tau as crede ca tu intelegi ca toate taxele, nu?

Vrei SRL-D, vei avea angajati, probabil si platitor de TVA? Angajeaza un contabil, daca nu vrei sa inveti si aceasta meserie. Tu axeaza-te sa faci bani din ceea ce faci mai bine, si lasa-i pe altii sa aiba grija de contabilitatea ta. Declaratiile te vor nenoroci pana la urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati in deschiderea unui srl ca si persoana cu handicap ciprux ciprux Buna , tatal meu are handicap de gradu 2 si as vrea sa deschid un magazin dar pe numele lui asat daca are ceva facilitati , atunci intrebarea mea e are ceva ... (vezi toată discuția)
Forma juridica potrivita pentru afacere online medium medium Buna ziua, Care este cea mai buna forma de organizare juridica in cazul in care voi desfasura activitati doar in mediul online? Am in vedere deschiderea ... (vezi toată discuția)
Infintare firma cosmin311 cosmin311 Buna ziua! eu as vrea sa imi deschid o firma in domeniul comertului.Puteti sa imi spuneti ce acte trebuie si cam cat costa ? Este adevarat ca trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)