Legea 448 prevede si cazuri in care persoana cu handicap nu poate primii indemnizaatia respectiva daca are un venit.
(4) Adultul cu handicap beneficiazã, în conditiile prezentei legi, de urmãtoarele prestatii sociale:
a) indemnizatie lunarã, indiferent de venituri:
1. în cuantum de 179 lei, pentru adultul cu handicap grav;
2. în cuantum de 147 lei, pentru adultul cu handicap accentuat;
b) buget personal complementar lunar, indiferent de venituri:
1. în cuantum de 80 lei, pentru adultul cu handicap grav;
2. în cuantum de 60 lei, pentru adultul cu handicap accentuat;
3. în cuantum de 30 lei, pentru adultul cu handicap mediu.
(5) Beneficiazã de prestatia socialã prevãzutã la alin.(4) lit. b) si familia sau reprezentantul legal al copilului cu handicap grav, accentuat ori mediu pe perioada în care îl are în îngrijire, supraveghere si întretinere.
(6) Nu pot beneficia de prevederile alin. (4):
a) adultii cu handicap îngrijiti si protejati în centre rezidentiale publice, cu exceptia centrului de tip respiro;
b) adultii cu handicap care sunt retinuti sau condamnati definitiv la o pedeapsã privativã de libertate, pe perioada retinerii ori detentiei;
c) adultii cu handicap grav sau accentuat care realizeazã venituri, aflati în îngrijirea si protectia asistentului personal profesionist.
(7) Nu pot beneficia de prevederile alin. (4) lit. a) adultii cu handicap grav sau accentuat care nu realizeazã venituri, aflati în îngrijirea si protectia asistentului personal profesionist.
(Cool Nu pot beneficia de dreptul prevãzut la alin. (1) copiii cu handicap care se aflã în internate sau centre de plasament aferente unitãtilor ori institutiilor de învãtãmânt special sau în alte tipuri de institutii publice cu caracter social, cu exceptia centrului de tip respiro, în care se asigurã întretinere completã din partea autoritãtii administratiei publice.
(9) De dreptul prevãzut la alin. (2) poate beneficia copilul bolnav de SIDA numai pe perioada în care este îngrijit în familie.
(10) Sumele aferente drepturilor prevãzute la alin. (1)-(5) si a cheltuielilor de administrare se vor asigura prin bugetele proprii ale judetelor/sectoarelor municipiului Bucuresti din transferuri de la bugetul de stat cãtre bugetele locale, prevãzute cu aceastã destinatie în bugetul Ministerului Muncii, Solidaritãtii Sociale si Familiei.
(11) Cuantumul drepturilor se actualizeazã cu indicele cresterii preturilor de consum, prin hotãrâre a Guvernului.