avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului pentru bugetari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului pentru bugetari

Ce trebuie sa contina fisa postului?
Ce se intampla in cazul in care nu se semneaza fisa postului de catre angajat in cazul in care considera ca obligatiile si interdictii care ni se impun prin aceasta sunt prea multe?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 13 Noiembrie 2013
In fisa de post se enumera atributiile care revin salariatului, obligatiile principale pe care salariatul si le asuma la incheierea contractului individual de munca, aceasta fiind intocmita de catre fiecare angajator pentru posturile din organigrama.

Fisa postului ar trebui sa contina date minime despre:denumirea postului de munca, integrarea in structura organizatorica, responsabilitati, sarcini, activitati si actiuni specifice postului de munca, competentele postului de munca, contextul muncii, pregatirea necesara postului de munca, salariul si conditiile de promovare.

Daca salariatul refuza sa semneze comunicarea fisei postului, angajatorul i-o poate comunica prin orice mijloc de comunicare care asigura transmiterea si confirmarea primirii acesteia.
Mai mult, salariatul va putea fi sanctionat disicplinar pentru refuzul de a semna fisa postului daca regulamentul intern instituie aceasta obligatie sau califica drept abatere diciplinara acest refuz.
Potrivit art. 258 lit. e) din Codul muncii, regulamentul intern trebuie sa cuprinda reguli concrete privind disciplina muncii in unitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului saftmiki saftmiki am o intrebare! fisa postului trebuie sa existe neaparat la fiecare dosar de personal?am un angajat care nu vrea sa semneze fisa postului?mi-a cerut art sau ... (vezi toată discuția)
Fisa postului danielacr danielacr Buna ziua! Sunt functionar public si incepand cu data de 1.01.2014 am fost mutat temporar in cadrul unui serviciu, pe un post care nu corespunde pregatirii ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara Kawasaki Kawasaki Pot fi cercetat disciplinar in urma unei abateri disciplinare daca nu am semnat regulamentul de ordine interioară ci doar fisa postului? (vezi toată discuția)