avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Pot fi cercetat disciplinar in urma unei abateri disciplinare daca nu am semnat regulamentul de ordine interioară ci doar fisa postului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 18 Iulie 2017
De obicei in fisa postului este stipulata obligatia de a respecta prevederile din ROF - regulamentul de organizare si functionare - ...si RI - regulamentul intern...asa ca implicit ati semnat si pentru respectarea acestor prevederi. Sa fiti atent ce scrie in fisa postului...sunt obligatii cu caracter general. Daca fisa postului nu le contine, nu prea este in regula...la tribunal puteti avea castig de cauza pentru ca nu vi s-a stipulat despre ele. Tot ce trebuie sa faca un salariat...drepturi, obligatii, sarcini si raspunderi....etc...sunt mentionate in fisa postului...acesta este rolul fisei postului...exceptie fac doar prelucrarile unor acte normative, ordine, dispozitii, etc...aparuta pe parcurs si care se solicita a fi prelucrate sub semmatura cu personalul interesat,...fisele de instructaj...condica de prezenta,...predarea-primirea serviciului...
1. Angajatorul dispune de prerogativă disciplinară, având dreptul de a aplica, potrivit legii, sancţiuni disciplinare salariaţilor săi ori de câte ori constată că aceştia au săvârşit o abatere disciplinară.

2. Regulamentul intern se aduce la cunostinta salariatilor prin grija angajatorului si isi produce efectele fata de salariati din momentul incunostintarii acestora.

3. Daca salariatul refuza sa i se comunice regulamentul, pot fi folosite alte mijloace de comunicare care sa asigure transmiterea si confirmarea primirii acestuia.
Angajatorul nu va putea sanctiona un salariat pentru nerespectarea unei reguli cuprinse in regulamentul intern daca nu poate face dovada ca i-a comunicat acest regulament.
In principiu, va putea fi sanctionat cu mare dificultate, chiar daca incalca disciplina muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului, consecinte nesemnare de catre angajat cristinaturcu cristinaturcu Buna ziua. Prin ce articol este specificat ca nesemnarea de catre angajat a fisei postului constituie abatere disciplinara? (vezi toată discuția)
Regulamentul intern al societatii nyusziful nyusziful Buna ziua, As avea aceasta intrebare: sunt intr-un litigiu de munca, unde am dat in judecata angajatorul pentru desfacere disciplinara abuziva a contractului ... (vezi toată discuția)
Neasumarea atributiilor goplanet goplanet Locul de munca nu este specificat pe contractul de munca (s-au gandit inca de la angajare ca vor muta angajatii in interiorul institutiei intre servicii, ... (vezi toată discuția)