avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scoatere din evidenta autoturism
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scoatere din evidenta autoturism

Buna ziua. As dori sa stiu daca pot scoate din evidente fiscale un autoturism doar pe baza unui raport de casare. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: puni , utilizator 12:54, 15 Noiembrie 2013
Nu este suficient.
Tebuie sa depuneti procesul verbal de casare si documentul din care sa reiasa ca mijlocul de transport a fost dezmembrat si predat.
"Radierea constă în scoaterea din evidenţele fiscale ale compartimentelor de specialitate ale autorităţilor administraţiei publice locale a mijloacelor de transport cu grad avansat de uzură fizică, deteriorate sau care au piese lipsă, fiind improprii îndeplinirii funcţiilor pentru care au fost create, cazuri în care scăderea de la impozitul pe mijloacele de transport se face prin prezentarea unor documente din care să reiasă că mijlocul de transport a fost dezmembrat de o persoană fizică sau de o persoană juridică specializată, care este autorizată să efectueze servicii tehnice auto, potrivit legii."
[ link extern ]
In acest raport de casare este specificat faptul ca autoturismul este in stare impoprie circulatiei publice si intr-o stare avansata de uzura si coroziune. Nu este suficient? Multumiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe si impozite auto claudia1975 claudia1975 Buna ziua, Ce modalitate legala exista pt a scoate de la taxe si impozite locale 2 autoturisme date la fier vechi pt care la momentul respectiv nu s.a ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului in cazul radierii unui autovehicul CristineO CristineO Buna ziua Intentionez sa radiez masina pe care nu o mai folosesc de cativa ani. Intrebarea mea este daca radiez masina mai platesc impozitul ? Cum scap de ... (vezi toată discuția)
Mijloace fixe nefunctionale camicami camicami Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am in evidenta contabila ,la mijloace (cont 2133), trei autovehicule care nu mai sunt functionale,ele,ca ... (vezi toată discuția)