avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie de crestere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie de crestere a copilului

buna ziua,
Am lucrat pana in data de 12 ian, dupa care am avut o intrerupere pana in data de 23 februarie, cand m-am angajat in alta parte, iar in 11 ianuarie am aflat ca sunt insarcinata. Ce ar trebui sa fac pentru a beneficia dupa nastere de indemnizatia de crestere a copilului, pentru ca mi se pare inacceptabil ca pentru o perioada atat de scurta sa imi pierd drepturile.
Va rog sa imi raspundeti
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:06, 2 Aprilie 2009
Gabriela Pintea a scris:

Perioada dupa ce sotia ia licenta poate fi si de cateva zile.
Nu este nicaieri specificat ca beneficiaza de indemnizatie pentru cresterea si ingrijirea copilului daca naste dupa X luni.

Art. 38, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 19/2000 prevede conditia absolvirii cursurilor universitare. Aceasta presupune, in prezent, sustinerea si luarea licentei. Atat si nimic mai mult!

Asta ar insemna ca poate beneficia de indemnizatie si daca naste dupa 6 luni(sa zicem) de la licenta?
nu prea cred....:sorry:
Vedeti lit.l din alin.2 al OUG nr.148/2005, si anume : se afla in perioada de 60 de zile de la absolvirea cursurilor de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, cu examen de licenta sau de diploma, in vederea angajarii ori, dupa caz, trecerii in somaj, potrivit legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre prenatal deea-lavi deea-lavi buna ziua as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului in iunie 2009 am dat licenta si am luat doar proba orala cea scrisa o ... (vezi toată discuția)
Post natal bobeicaalin bobeicaalin Daca o persoana nu indeplineste decat 11 luni la un loc de munca si mai are in trecut la un alt loc de munca alte 3 luni cu jumate de norma....poate primi ... (vezi toată discuția)
Concediu de paternitate costysv costysv Pot beneficia de concediul de paternitate daca tatal si mama copilului nu sunt casatoriti? Mama poate beneficia de indemnizatia pt.cresterea copilului daca ... (vezi toată discuția)