avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare diferente apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare diferente apa

Va rog, sa-mi spuneti daca este legal la un consum 0 apa calda si rece , in apart. nelocuind nimeni de 3 ani, sa platesc pierderi in cuantum egal cu cei care au consum de apa.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 00:05, 17 Noiembrie 2013
Depinde de modul de repartizare a pierderilor, in partea dreapta la "Documente utile" veti gasi mai multe feluri de repartizare a pierderilor de apa.
Poate o parte din pierderi se repartizeaza si la spalatul scarilor, poate sunt tevi sparte pe partea comuna, etc
Este temeinic si legal ca suplimentul de consum apa rezultat intre factura si total index comunicat de proprietari sa fie recuperat prin repartizare proprietarior
Norma in vigoare nu precizeaza modalitatea de recuperare
La nivelul asociatiilor de proprietari se utilizeaza 4 variante de calcul,fiecare cu avantajele si dezavantajele lor
Varianta de recuperare supliment consum apa se decide de catre comitetul executiv
Poate ca normal ar fi ca in acele regulamente pe care com. executiv al as. prop. le intocmeste, sa se tina cont de acele situatii in care in bloc sunt apartamente nelocuite - oricum aceasta situatie de apartament nelocuit este f. rara, dar iata ca totusi sunt si astfel de cazuri...
Bun, zic si eu ca acelui apartament sa i se repartizeze o anumita cantitate de apa, dar in niciun caz la fel ca la un apartament locuit. Aceste lucruri se discuta si se hotarasc in AG a proprietarilor. Practic sunt si situatii exceptionale (avarii) cand pierderea respectiva se repartizeaza proportional cu cota-parte indiviza de proprietare, insa nu in fiecare luna sunt avarii la instalatia de apa-canal.
Deci, lecturati la „Documente utile” un astfel de Regulament si adaptati-l nevoilor concrete din asociatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderile de apa - cum se calculeaza? doru6 doru6 Momentan, in scara in care locuiesc, toata lumea are montate apometre in locuinta. Eu nu am decat apomentru de apa rece deoarece am instalata centrala termica ... (vezi toată discuția)
Consum apa nedeclarat laurab82 laurab82 daca intr-un bloc toti proprietarii au centrale termice dar nu toti aduc consumul de apa cand se fac declaratiile de consum in perioada de citire a ... (vezi toată discuția)