avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... impotriva siturilor de micro licitatii.
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

impotriva siturilor de micro licitatii.

Buna ziua,
am citit mult pe internet in legatura cu siturile de micro licitatii ca smslicitatie.ro, pretbomba.ro si altele.
Nu se poate face nimic inpotriva acestor situri?
Am dovezi de la smslicitatie.ro cum au peste 60 de useri care au peste 999999 de credite si liciteaza automat la licitatii la care liciteaza mai multe persoane prin sms sau plata cu cardu.
Acest sistem de micro licitatii este o escrocerie.
Intr-o zii am facut in asa fel sa ajung in administrarea sit-ului smslicitatie si am aflat aceste detalii de mai sus si am facut screenshot uri ca sa le pot dovedi.
Timp de 2 saptamani am urmarit licitatiile pe site si am indentificat toti castigatorii in acest timp fiind utilizatorii momeala de pe lista de utilizatori cu credit peste 99999.



SE POATE FACE CEVA?
Cel mai recent răspuns: o_mores , utilizator 20:53, 1 Aprilie 2009
Screen shot-urile nu stau in picioare ca dovada, plus ca accesul dvs neautorizat si cu intentie la interfata de administrare a site-ului va poate aduce probleme cu aroma penala.

Acest tip de site-uri exista si-n alte tari mai civilizate, dar este posibil ca unele dintre ele sa fie doar o escrocherie.

Pretul mic in lei e doar o strategie de marketing, produsul poate fi achizitionat la acest pret de catre castigator, dar in realitate ceilalti utilizatori prin sistemul de credite aduc un profit substantial firmei. De exemplu pentru un display LCD cumparat la 126,54 RON de catre castigator toti ceilati licitatori trebuie sa consume 2106 credite (21000 RON la la 1RON/1Credit) avand in vedere ca pretul creste cu 0,06 RON la fiecare licitatie.

Pentru a inchide un astfel de site puteti merge in doua directii:

- prima directie de natura fiscala, in cazul in smslicitatie.ro care are in spate o firma inregistrata in Estonia isi desfasoara legal activitatea in Romania? Care este sediul social? CUI? Care este obiectul de activate? Este conform CAEN?

- a doua directie tine de dovedirea fraudei. Pentru asta nu ar strica sa adunati cati mai multi utilizatori, sa faceti un club.. si sa inaintati o sesizare semnata de cat mai multe persoane.

Mai puteti trimite un mail catre Vodafone, Cosmote, DHL si catre toate firmele ale caror branduri apar listate pe pagina principala a site-ului si sa intrebati daca si-au asociat imaginea cu respectivul site. 100% marcile respective sunt folosite fara acordul titularului. Asta ar un prim pas prin care sa incepeti lupta, pentru ca respectivul site va fi somat de catre respectivele firme.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2009
o_mores, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Escrocherie, facuta cu cap? darkdesign darkdesign Am dat de curand peste o serie de siteuri, care au ca momeala Licitatia online a unor produse. Sa scurtez putin din continut si sa trec la subiect. Ei spre ... (vezi toată discuția)
Licitatii online Irina Carina Irina Carina Cred ca multi dintre noi am intrat pe un site de licitatii online si ne-am intrebat cat de corecte sunt! Ce parere aveti chiar se castiga produse la preturi ... (vezi toată discuția)
Probleme cu site-ul de achizitii online adelinel adelinel Buna seara. As dori sa va intreb si eu ceva in legatura cu [editat - site de achizitii online]. Am un cont creat pe [editat - site de achizitii online] si ... (vezi toată discuția)