avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare nume

Buna ziua,

Am nevoie de cateva sfaturi in legatura cu schimbarea numelui intr-un anumit caz. Ca sa ma fac mai bine inteles, voi explica pas cu pas. Multumesc anticipat celor care vor raspunde.

Am 20 de ani si parintii mei sunt divortati de ceva vreme. Din motive personale doresc sa renunt la a mai purta numele de familie al tatalui, si sa trec pe cel al mamei, care a renuntat de asemenea la a mai purta numele tatalui meu, dupa divort.

Vreau sa stiu care sunt pasii ce trebuiesc urmati, cat dureaza si cat costa o asemenea "operatiune".

De asemenea, as vrea sa stiu in ce cazuri pot fi schimbate si prenumele, fara a avea insa un motiv foarte "revelant" pentru a o face. Asta doar cu caracter informativ, pentru a sti daca are rost sa ma gandesc si la asa ceva, ori sa raman doar la schimbarea numelui de familie.

Multumesc din nou. Un sfarsit de saptamana cat mai frumos.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:54, 16 Noiembrie 2013
Schimbarea numelui se poate face pe cale administrativa.

Informatii gasiti aici

www.avocatnet.ro/content/art...

si aici

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume vlpu911mh vlpu911mh Buna ziua. Din motive personale intentionez sa imi schimb numele de familie. Am parcurs aproape toti pasii,singurul lucru care trebuie sa il fac cu mana mea ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume APMAngel APMAngel Buna ziua, Aplelez la dvs. cu o intrebare privind schimbare de nume. In luna august am sa divortez si doresc sa renunt la numele sotului meu. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie Alex1307 Alex1307 Buna ziua! Am 26 de ani. Vreau sa-mi schimb numele de familie. Adica, nu mai vreau sa utilizez numele de familie al tatalui meu, ci as vrea sa-l preiau pe cel ... (vezi toată discuția)