avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfiintare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfiintare loc de munca

Buna ziua,

Am o nelamurire in ceea ce priveste chemarea din CFP a uni angajat pt acordarea preavizului de 20 de zile, dupa care i se va desfiinta postul.
Angajatul respectiv are CFP pana la sfarsitul lunii, dar va trebui sa se intoarca mai repede la munca tocmai pt a intra in acest preaviz. Societatea a intrat in insolventa si desfiinteaza anumite posturi.
Este vreo problema daca in REVISAL ii modific data incetare CFP, dupa care urmez restul procedurii de desfiintare loc de munca?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:48, 17 Noiembrie 2013
Nu confundati CFS cu concediu de odihna. Nu exista nici prevedere legala prin care angajatorul are dreptul sa intrerupa durata unui CFS.

In speta, preavizul va incepe sa curga dupa terminarea CFS.
Nici in cazul in care renunta salariatul la CFP de buna voie?
Adica in cazul in care salariatul si-a rezolvat problemele personale (pt care a facut cererea de CFP) si se intoarce mai devreme la serviciu.
In acest caz, daca se face cerere de intrerupere a CFS si este aprobata de catre angajator, raspunsul este afirmativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post Viovas Viovas Buna ziua. O societate in insolventa, doreste desfiintarea mai multor posturi, printre care si al unui salariat aflat in concediu medical (pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara raluca constantinescu raluca constantinescu Am un salariat care nu s-a prezentat in perioada de preaviz asa cum i-a fost aprobata cererea de demisie.L-am convocat, nu s-a prezentat si acum trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Preaviz daniela-claudia daniela-claudia Un salariat se afla in cele 20 zile de preaviz. Dupa primele 10 zile de preaviz (concediere din motive care nu tin de persoana salariatului) acesta solicita ... (vezi toată discuția)