avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... desfiintare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

desfiintare post

Buna ziua. O societate in insolventa, doreste desfiintarea mai multor posturi, printre care si al unui salariat aflat in concediu medical (pentru o perioada mai mare de acum inainte). Se considera, in acest caz, preavizul ca fiind efectuat in timpul concediului medical si dupa 20 zile sa i se desfaca contractul de munca?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:16, 27 Iunie 2016
Preavizul nu se poate efectua pe durata concediului medical, intrucat pe durata preavizului opereaza prevederile art.75 alin.3 C.mun.
Am inteles!
Dar daca firma nu mai are nici un contract de lucrari (toate au fost suspendate, reziliate), si se da preaviz unui salariat (care nu mai are concediu de odihna) si isi face pentru 20 zile lucratoare concediu fara plata, la sfarsitul acestor 20 zile se poate inceta contractul de munca (desi cfs-ul suspenda preavizul)?
Codul Muncii nu prevede obligativitatea supendarii c.i.m. in situatia CFP-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare loc de munca flori9 flori9 Buna ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste chemarea din CFP a uni angajat pt acordarea preavizului de 20 de zile, dupa care i se va desfiinta postul. ... (vezi toată discuția)
Preaviz daniela-claudia daniela-claudia Un salariat se afla in cele 20 zile de preaviz. Dupa primele 10 zile de preaviz (concediere din motive care nu tin de persoana salariatului) acesta solicita ... (vezi toată discuția)
Concediu medical, preaviz, inchidere cim B. Elena B. Elena Buna ziua, Am un angajat care acum aproximativ o luna a refuzat, din orgoliu, sa indeplineasca o sarcina de serviciu prevazuta in CIM, motiv pentru care ... (vezi toată discuția)