avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1447 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Pentru I.I. neplatitor de tva cum se calculeaza ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Pentru I.I. neplatitor de tva cum se calculeaza preturile, cu tva sau fara?

Daca am o Intreprindere Individuala (ex. bar) cum calculez preturile la vanzare , cu adaos de tva sau fara?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 10:37, 22 Noiembrie 2013
Buna seara,

Preturile de vanzare pentru un neplatitor de tva nu contin tva. Pe de alta parte, tva platit la achizitie este element de cost, astfel incat intr-o forma se va regasi in pretul de vanzare. Insa nu in sensul in care la pretul de vanzare se adauga cota de tva.

Numai bine
Va multumesc pentru raspuns.
Si in completare, sa folositi modelul de nir fara tva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nir pfa neplatitaore tva Shtefi Shtefi Am infiintat PFA neplatitoare tva pentru comerț cu amănuntul magazin mixt și nu știu cum să completez Nrcd. Pe langa adaosul comercial la prețul de ... (vezi toată discuția)
Nir, raport de gestiune, bon fiscal la intreprindere individuala? gabi.b gabi.b La o intreprindere individuala ( neplatitoare de tva), obiect de avtivitate comercializare articole vestimentare, care tine contabilitatea in partida ... (vezi toată discuția)
Completare nir la neplatitori tva vioviod vioviod Cum completez NIR-ul daca sunt neplatitor de Tva, iar furnizorul este platitor ( fireste factura lui are TVA)? La coloana 4 (pret unitar furnizor) adaug ... (vezi toată discuția)