avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare drept proprietate in favoarea mamei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare drept proprietate in favoarea mamei

Buna ziua,

Va rog sa ma sfatuiti intr-o problema:

Eu, sora si mama mea trebuie sa dezbatem curand succesiunea la notar, pe cale amiabila, in urma decesului tatalui. O ruda ne-a sfatuit sa renuntam eu si sora mea la mostenire pt. ca mama sa ramana singurul proprietar, sa fie mai usor si mai ieftin de facut cadastrul (mentionez ca este vorba de o casa veche cu curte, unde locuieste mama, eu si sora mea locuind in alta localitate). Indoiala mea este ca daca renuntam acum de bunavoie la mostenirea dupa tata, dupa decesul mamei nu vom mai putea mosteni aceste 3/4 parti, renuntarea ramanand definitiva, nu-i asa? Cum ne sfatuiti sa procedam, avand in vedere ca noi ne-am dori o solutie care sa nu mai necesite alta succesiune si taxe dupa decesul mamei si aceste documente pe care le vom incheia sa nu fie restrictive pentru o eventuala vanzare a proprietatii. Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 15:22, 17 Noiembrie 2013
Dimpotriva, mama ar trebuie sa renunte in favoarea copiilor ptr a nu se mai face o succesiune.
Se poate face o renuntare cu uzufruct, ptr ca mama sa fie linistita ca nu va fi data afara din casa pana la decesul ei.
Dupa decesul mamei putei face iesirea din indiviziune daca fiecare isi doreste partea din casa sau puteti vinde impreuna de comun acord si nu mai este necesara iesirea din indiviziune.
Renunţînd la succesiune, nu faceţi decît să deschideţi calea unor rude din clasa a doua (părinţii, fraţii şi surorile defunctului sau descendenţii din fraţi sau surori), care vor culege succesiunea alături de soţia supravieţuitoare.

Discutaţi chestiunea fie cu notarul, fie cu un avocat, în funcţie de situaţia concretă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune corina stancu corina stancu tata a murit, mama traieste si noi sintem 2 copii. daca exista un testament facut intre cei 2 soti (prin care isi lasa unul altuia bunurile dupa moarte), este ... (vezi toată discuția)
Succesiune - bani cec.complicat georgi87 georgi87 Buna ziua! Bunicul meu a decedat luna trecuta si a avut pusi niste bani la CEC.inainte sa moara el si sora lui,ziceau ca banii care ii are vor trece automat pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune ylona ylona Buna ziua, Am o intrebare ce ma preocupa de mai mult timp. Mama provine dintr-o familie cu 6 surori si un frate. Acum cativa ani fratele a decedat. Exista o ... (vezi toată discuția)