avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia exclusiva

sotia mea cere custodie exclusiva avand ca motiv faptul ca doreste oricand sa poata iesii fara probleme din tara.

poate sa ii se acorde CUSTODIA EXLUSIVA dupa ce am parasit domiciliul conjugal dar in aceea perioada am avut grija de copil si am dovada multe facturi in care am cumparat produse.

la o luna dupa ce am parasit domiciliul am plecat cu ea si copilul la mare unde am platit cazare, baiatul avand nevoie de aerosol.

eu vreau custodie comuna , dar dansa nu vrea - deoarece nu eu stau sa am grija de baiat fiind in divort. totusi dupa reglementarile actuale am citit ca exclusiv se acorda numai in cazuri speciale iar eu am mii de poze cu baiatul in care acesta este fericit alaturi de mine.
nu stiu ce sa cred..pana la urma strang bani si astept hotararea de divort. ea traieste foarte bine avand ramasi dupa nunta aproape 1 miliard
andreiionel a scris:

sotia mea cere custodie exclusiva avand ca motiv faptul ca doreste oricand sa poata iesii fara probleme din tara.

poate sa ii se acorde CUSTODIA EXLUSIVA dupa ce am parasit domiciliul conjugal dar in aceea perioada am avut grija de copil si am dovada multe facturi in care am cumparat produse.

la o luna dupa ce am parasit domiciliul am plecat cu ea si copilul la mare unde am platit cazare, baiatul avand nevoie de aerosol.

eu vreau custodie comuna , dar dansa nu vrea - deoarece nu eu stau sa am grija de baiat fiind in divort. totusi dupa reglementarile actuale am citit ca exclusiv se acorda numai in cazuri speciale iar eu am mii de poze cu baiatul in care acesta este fericit alaturi de mine.

aveti drptate , asta ar trebui sa fie princpiu...din nefericire, la multe instante din Bucuresti, cel putin instantele, tributare vechii mentalitati din Codului familiei, acorda custodie exclusiva mamei ( tatalui nu s-a vazut nici un caz:D, pana in prezent ) doar pe motiv ca partile nu se inteleg , prin urmare este greu sa ia decizii in comun.

e o intreaga lupta in justitie ( s-a ajuns plana la Comisia Europeana) sa se schimbe aceasta mentalitete. Personal , dupa ce un client a pierdut la fond si apel, acordandu-se custodie exclusiva mamei pe aprecierile abuzive ale instantei in sensul de mai sus, am reusit sa castig abea in recurs ( unde am si intrat prima data in dosar) dar nu a fost o lupta usoara.

depinde si de avocatul dvs cum va administra probele si le va combate pe cele ale partii adverse.

faptul ca mama doreste sa plece fara acordul dvs oricand cu copilul in strainatate eu l-as vedea ca un motiv agravant , nicidecum in favoarea mamei.

exista acorduri internationale, regulamete Europene, protocoale CEDO pentru protectia drepturilor copilului si parintilor care sanctioneaza tocmai atitudinea aceasta abuziva a unui parinte care incearca cu orice pret sa ii restranga drepturile celuilalt.exista jurisprudenta CEDO...din nefericire, se pare ca multe instante nu o cunosc sau o ignora. problema este ca avocatul dvs sa le-o puna in fata....

exista chiar si un document al INM pentru Unificare practicii judiciare in materie.....in acest sens
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
Antoanela Geaman, Avocat
Este foarte rau ca nu contribuiti la intretinerea copilului, e ca si cum nu l-ati hrani. Nu ne intereseaza ce bani are mama, datoria dv. de parinte tot exista.
Daca doriti pensie in natura, atunci acum e cazul sa actionati in natura. Instanta acorda pe perioada in care nu s-a platit pensia, cel mai devreme de la data introducerii... daca achitati acum, nu mai trebuie sa o platiti inca odata.

Dv. aveti obligatia legala sa va intretineti coppilul mereu, indiferent ca exista o hotarare in acest sens sau nu, asa incat conceptia conform careia pana nu exista o hotarare, nu datoram pensie, e gresita.
pensia am calculat acum este de 240 ron... am trimis azi 210 ron si data viitoare ii trimit mai mult cu aceasta diferenta. am observat acasa pe fluturas cat este salariul net. daca platesc acum lunar banuiesc ca instanta nu ma pune sa mai platesc odata ori sa imi faca poprire pe salariu de la inceput!! ar fi ilegal dar sunt solutii sa cer banii inapoi in caz ca fac asa ceva
iar daca raman fara servici salariul minim pe economie fiind 800 lei voi platii doar la salariul minim pe economie net care este 601 lei
Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Domnului romania inedit:

"E mai bine sa platiti in natura, pentru ca in felul asta evitati sa deveniti doar o sursa de venit pentru fosta sotie..."

Stimate domn, aveti idee cam care este nivelul mediu al unei pensii? Cred ca foarte rar aceasta suma trece de 500 lei/luna. Banuiesc ca doar o profunda desprindere de realitate ar putea face pe cineva sa creada ca o asemenea suma ar acoperi cheltuielile de crestere ale unui copil si in plus ar reprezenta si un venit pentru mama.
Dar cand mama primeste intre 150 si 300 lei pe luna, ca dvs, in acelasi tip de logica, sa nu va cresteti copilul pe "banii mamei" (infiorator ce scriu, dar remarca dvs o merita), oare n-ar trebui ca mama sa puna la randul ei o suma egala si ...asta e, ajunge bine, nu ajunge tot la fel de bine?
"Plata in natura nu va face decat sa-l oblige pe parintele custodian sa-l primeasca pe celalalt parinte."
Credeti? Te poate "obliga" doar buna-credinta fata de copil, altfel...pentru 2,3,4,500 de lei numai dvs credeti ca puteti obliga mama copilului dvs sa va primeasca..., cu astfel de bacsisuri!

Ultima modificare: Miercuri, 27 Noiembrie 2013
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara vs custodie exclusiva andreiionel andreiionel sotia mea a introdus in cererea de divort custodia exclusiva si pensia alimentara. daca ipotetic voi fi scos din drepturi trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Probleme divort vlad100 vlad100 Buna Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica . Situatie : casa + 2 ... (vezi toată discuția)
Custodia copiilor in caz de divort ContSters403391 ContSters403391 Buna ziua In cazul in care un cuplu decide sa divorteze,cui ii revine custodia celor 2 copii minori (3,respectiv 8 ani) in conditiile in care mama nu are o ... (vezi toată discuția)