andreiionel a scris:
sotia mea cere custodie exclusiva avand ca motiv faptul ca doreste oricand sa poata iesii fara probleme din tara.
poate sa ii se acorde CUSTODIA EXLUSIVA dupa ce am parasit domiciliul conjugal dar in aceea perioada am avut grija de copil si am dovada multe facturi in care am cumparat produse.
la o luna dupa ce am parasit domiciliul am plecat cu ea si copilul la mare unde am platit cazare, baiatul avand nevoie de aerosol.
eu vreau custodie comuna , dar dansa nu vrea - deoarece nu eu stau sa am grija de baiat fiind in divort. totusi dupa reglementarile actuale am citit ca exclusiv se acorda numai in cazuri speciale iar eu am mii de poze cu baiatul in care acesta este fericit alaturi de mine.
aveti drptate , asta ar trebui sa fie princpiu...din nefericire, la multe instante din Bucuresti, cel putin instantele, tributare vechii mentalitati din Codului familiei, acorda custodie exclusiva mamei ( tatalui nu s-a vazut nici un caz:D, pana in prezent ) doar pe motiv ca partile nu se inteleg , prin urmare este greu sa ia decizii in comun.
e o intreaga lupta in justitie ( s-a ajuns plana la Comisia Europeana) sa se schimbe aceasta mentalitete. Personal , dupa ce un client a pierdut la fond si apel, acordandu-se custodie exclusiva mamei pe aprecierile abuzive ale instantei in sensul de mai sus, am reusit sa castig abea in recurs ( unde am si intrat prima data in dosar) dar nu a fost o lupta usoara.
depinde si de avocatul dvs cum va administra probele si le va combate pe cele ale partii adverse.
faptul ca mama doreste sa plece fara acordul dvs oricand cu copilul in strainatate eu l-as vedea ca un motiv agravant , nicidecum in favoarea mamei.
exista acorduri internationale, regulamete Europene, protocoale CEDO pentru protectia drepturilor copilului si parintilor care sanctioneaza tocmai atitudinea aceasta abuziva a unui parinte care incearca cu orice pret sa ii restranga drepturile celuilalt.exista jurisprudenta CEDO...
din nefericire, se pare ca multe instante nu o cunosc sau o ignora. problema este ca avocatul dvs sa le-o puna in fata....
exista chiar si un document al INM pentru Unificare practicii judiciare in materie.....in acest sens