avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copiilor in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copiilor in caz de divort

Buna ziua

In cazul in care un cuplu decide sa divorteze,cui ii revine custodia celor 2 copii minori (3,respectiv 8 ani) in conditiile in care mama nu are o sursa de venit,iar tatal este plecat in strainataete,dar refuza sa intretina famila, pe langa acest aspect tatal are tendinte violente,agresive (tipete,injuraturi,amenintari...)
Tin sa precizez ca in prezent mama si copii sunt ajutati din punct de vedere financiar de catre parinti sai.(ai mamei )

Tin sa mentionez ca mama nu are o proprietate pe numele ei si traieste (impreuna cu minorii, sotul si bunica acesteia) in casa parintilor ei.
La divort judecatorul tine cont doar de situatia financiara a celor doi adulti si decide in functie de asta cui sa incredinteze copiii sau va avea loc discutii cu minorii, adica sunt intrebati cu cine vor sa ramana?
Ar putea ramane copiii alaturi de mama daca nu are serviciu?
Ar putea ramane alaturi de tata care are bani,insa are si multe datori finaciare fata de camatari?( Lucru ce poate fi sustinut cu dovezi si martori)

Va multumesc mult!
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2016
ContSters403391, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:01, 28 August 2016
E complicata situatia.

Sa se angajeze mama ca sa se mai simplifice lucrurile.
Multumesc frumos!
Buna seara,
Autoritatea parinteasca (custodia) se va acorda AMBILOR indiferent ca mama e sau nu angajata sau ca tatal este sau nu in tara. Legea e destul de clara si va sfatuiesc sa studiati art. 396 - 404 C.Civ.
Mama poate sa dea tatal in judecata pentru pensie alimentara.
Se referea la cine ia efectiv copilul prin instanta si nu la custodia comuna in sens de autoritate parinteasca comuna si nu la custodie exclusiva care este foarte dificil de obtinut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In caz de divort cine primeste custodia copiilor daca sotia nu are serviciu,respectiv carte de munca? si sotul are o afacere personala? tonylexa tonylexa Buna ziua In cazul in care un cuplu decide sa divorteze,cui ar reveni custodia celor 2 copii minori (3,respectiv 5 ani) in conditiile in care mama nu are o ... (vezi toată discuția)
Custodie elisa_c elisa_c Buna seara!Am si eu o intrebare:in cazul unui cuplu,necasatoriti,care au un copil minor,trecut pe numele tatalui si mama are acelasi domiciliu cu al ... (vezi toată discuția)
Custodie tata sau custodie comuna max_marius max_marius buna ziua ma numesc marius si sunt casatorit de 8 ani avand 2 copii unul de 7,8 ani si unul de 2,9 luni.Lucrurile dintre mine si sotie nu merg cam de un an de ... (vezi toată discuția)