avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procedura malpraxis asistente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procedura malpraxis asistente

Buna seara!
Speta este urmatoarea: o asistenta a facut o greseala ca sa ii spun asa si a cauzat vatamari unui pacient. S- facut plangere penala pt neglijenta in serviciu si s-a stabilit ca captain asistentei un prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni. Am facut adresa la colegiul medicilor care au spus ca ei un sunt competenti. Pacientul vrea despagubiri morale si materiale...ce poate sa faca? Multumesc
Cel mai recent răspuns: BiancaTudose , utilizator 13:14, 19 Noiembrie 2013
Sa o chemati in instanta pe asistenta vinovata pentru a obtine o sentinta judecatoreasca in acest sens.
Da, ar fi bine daca ar fi asa simplu...intai trebuie urmata o procedura pe baza legii speciale...apoi se poate cere raspunderea civila delictuala....asta e ideea...daca poate cineva sa imi spuna care ar fi Procedura pe lg speciala...daca a mai avut cineva o situate similara...
Daca n-au trecut trei ani de la fapta, se poate face o plangere in fara comisiei de monitorizarea cazurilor de malpraxis de pe langa Directia de Sanatate Publica si o cerere in despagubire in fata instatei civile.
Insa trebuie sa stie ca in Romania nu au fost, nu sunt, si mai ales, nu vor exista niciodata cazuri de malpraxis. In Romania se fac doar unele mici erori medicale.Exista in Bucuresti chiar si un doctor in mecidina care a taiat ceva in 3 bucati si care va poate explica etiologia acestor mici erori medicale :frantic: in urma carora pacientii se trezesc cu un anumit organ sectionat chirurgical in 3 bucati echipolente si cu orgoliul masculin diminuat dar nu pot da vina pe medic pentru faptul notoriu ca in 110 cazuri din 99 pacientul poarta toata vina.
Chiar daca sunt sanse mici, nu va lasati! Asadar:
Unu. Formulati o plangere in fata comisiei de monitorizare a cazurilor de malpraxis de pe langa DSP. judeteana.
Doi. Formulati o cerere in fata instantei civile.
Ultima modificare: Duminică, 17 Noiembrie 2013
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Multumesc pt raspuns. Problema este ca am facut sesizare la DSP judeteana...care au trimis-o catre colegiul medicilor, cei din urma spunand ca un sunt competenti...da, ai dreptate, in Romania un exista malpraxis..directorul spitalului la care s-a produs fapta, a afirmat ca a fost doar un "mic incident" #-o...
Impotriva solutiei celor de la DSP puteti formula plangere in fata instantei.

Alte discuții în legătură

Malpraxis - proceduri prealabile doru6 doru6 In vederea actionarii in instanta a unui medic pentru malpraxis este obligatorie procedura prealabila prevazuta de art. 672-673 din Legea 95/2006? Stiu ca ... (vezi toată discuția)
Malpraxis? si_monee si_monee Buna ziua!In urma cu 6 luni am facut o operatie de mamoreductie. La ecografia pe care am facut-o zilele trecute s-a descoperit la un san o formatiune care nu a ... (vezi toată discuția)
Medierea in domeniul medical -malpraxis Ceausescu Liliana - Birou de Mediator Ceausescu Liliana - Birou de Mediator Acest week-end, a avut loc mult asteptata Conferinta: [b]\\"Malpraxisul medical - Metode alternative de rezolvare a conflictelor din domeniul ... (vezi toată discuția)