avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau sa imi recuperez copilul
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau sa imi recuperez copilul

In primul rand vreau sa ma scuz pentru ca va deranjez in week-end cu problemele mele dar am ajuns la capatul puterilor...

as dori sa ii intentez divort sotiei mele in baza art 373 lit b din Codul Civil.

in acelasi timp doresc sa ii mai intentez si un proces pentru decadere din drepturile parintesti si sa imi fie mie incredintat copilul pt ca in primul rand imi interzice sa iau orice fel de legatura cu fetita mea de 5 ani jumatate si in afara de asta este imorala si am probe multe... pentru adulter si pentru prostitutie... inclusiv o declaratie data de ea la politia din lausanne in care recunoaste ca practica aceasta meserie... eu am stiut de acum un an ca ea practica prostitutia dar m-a amenintat ca daca nu o las sa faca asta in continuare baga divort si imi ia copilul iar eu am fost asa de prost incat sa nu ma interesez... dupa cateva luni am ajuns acolo la ea si am fost si cu copilul la ea ca m-am gandit ca poate reusesc s-o schimb dar nu am reusit iar cand am prins-o intr-o zi cand am dus-o la munca ca de fapt ea de la munca a fugit iarasi la ... am luat putin foc si am injurat-o si amenintat-o la telefon. ea atat a asteptat si m-a denuntat la politia din lausanne unde a scris si ca e prostituata in acea declaratie pentru ca in elvetia prostitutia e legala dar si ca eu as fi vinovat de violenta in familie. eu am fost trimis in tara dar nu de politie ci de proprietara unde era in chirie care oricum are numai case inchiriate la curve cu pesti si la muncitori dar amestecati. acuma fata mea este acolo... eu sunt in romania si nu stiu ce sa fac... am anuntat protectia sociala de acolo si din cate am aflat de la sotia mea care se indura sa ma sune o data la saptamana dar copilul nu vrea sa mil dea deloc la telefon sau sa mil arate pe web cam cica ar fi fost in control la ea acasa dar dupa ce au anuntat-o cu 3 zile inainte asa ca a avut timp proprietara aia sai scoata pe proxeneti cu prostituatele lor din casa inainte sa vina protectia copilului... daca am poze, filme, numere de telefon de la clientii ei peste 400 dar si mii de mailuri in care a comunicat cu clientii... am vreo sansa sa castig copilul in instanta?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 15:45, 2 Decembrie 2013
aveti doua posibilitati: sa anuntati asistenta sociala din Lausanne pentru rele tratamente aplicate minorului (desfasuratorul de telefon nu insemna absolut nimic, nu scrie in desfasurator daca ati vorbit cu copilul sau nu), altele ar fi motivele. oricum aveti nevoie de un avocat de acolo care sa se ocupe de aceasta cauza.. divortul este o actiune separata.
a doua posibilitate ar fi sa divortati in tara, sa cereti stabilirea domiciliului la dv pentru motivele aratate (dar trebuie sa dovediti acest lucru) apoi sa traduceti si sa legalizati sentinta si sa cereti recunoasterea ei in Elvetia si sa o puneti in executare acolo.nu va ascund ca timpii sunt destul de lungi mai ales pentru recunoasterea sentintei .. cand ajungeti la acea faza aveti nevoie de un avocat elvetian. in acest moment nefiind divortat cand sotia dv a iesit din tara cu copilul ori a iesit si cu dv ori i-ati dat procura (pe cat timp?)...la divort poate linistita sa nu vina.. suficient sa angajeze un avocat... aceasta ar fi situatia.. trista dar aceasta este... aveti nevoie de un avocat si mai ales sa va miscati repede...
Sanse sa castigati copilul ati avea dar este foarte complicat procesul daca copilul nu este in tara.

Ea poate obtine castig de cauza la randul ei.
Procesul va fi unul echilibrat.
da dar din cate stiu eu nici dupa divort nu poate scoate copilul din tara fara acordul meu scris. proprietara imobilului e o moldoveanca cu care sa imprietenit nevastamea... si ia zis sa ma scoata afara... eu muncind acolo la negru si neavand un contract de inchiriere a casei asta a fost m-a scos afara... multumesc pentru raspunsuri daca mai aveti idei va rog sa scrieti... eu am inceput cu inceputul medierea e prima etapa si deja am inceput astazi a trimis mediatorul citatiile. sa vedem in cat timp ajung.
Da, fara acordul dvs. Ii este necesara hotarare judecatoreasca ca sa iasa cu minodul din tara.
Nu inteleg, nu gaseati alta locuinta? Cum v-a scos in strada, v-a luat cu forta, ca trebuia chemata politia si nu conteaza ca aveati sau nu forme legale... exista reguli, drepturi.
In Romania aveti un venit?
Cum ati plecat fara copil sa il lasati in conditiile acelea, se va intreba instanta. Trebuia macar o perioada sa fi cautat o varianta acolo de locuinta si munca, sa incercati acolo sa nu plecati fara copil...
Cat ati dat pentru chemarea ei la mediator?

Alte discuții în legătură

Proces divort ContSters472463 ContSters472463 Buna ziua, Am fost inselata de sot cu o persoana casatorita care are si un copil minor.Cand totul s-a aflat, sotul respectivei a inaintat divort.Toti suntem ... (vezi toată discuția)
Precizez că la apelul din 26/4/2023/pe care l-am avut cu dosar ... Anyțq Anyțq Precizez că la apelul din 26/4/2023/pe care l-am avut cu dosar nr 21549/280/2022/ fiind. minora la noi de 3 ani/am cerut noi la executor sa se prezinte să ... (vezi toată discuția)
Cum pot demonstra ca pot primi custodia copilului ! louisdayana louisdayana Buna ziua ! Sunt casatorit de vreo sase ani si am un copilash de trei anishori ! Din nefericire situatia nu mai merge ,,,nu mai vrea sotia ,,, simte ca eu ... (vezi toată discuția)