avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals si uz de fals , urmarire persoane plecate din tara
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals si uz de fals , urmarire persoane plecate din tara

Buna seara!
Am lucrat ca analist credite intr-un magzin de electrocasnice. Chiar in prima luna cand am fost anagajata datorita faptului ca seful direct nu s-a ocupat de trainingul angajatilor si nu ne-a prezentat procedurile am facut un dosar de credit prin telefon cu ajutorul unui coleg care insa a omis sa-mi spuna ca trebuie sa astept un raspuns pe mail dupa ce mi-a aparut ca dosarul e aprobat .Din acest motiv am dat bunurile clientului in baza actelor pe care mi le-a prezentat.
Ulterior am aflat ca dosarul nu s-a mai finantat deoarece actele erau false(adeverinta de salariu falsificata si declaratie falsa cu privire la datele declarate) .Am incercat sa dau de client sa rezolvam pe cale amiabila dar am aflat ca e plecat din tara. Deoarece firma nu si-a asumat raspunderea am platit bunurile care au fost date clientului si am depus o plangere
la politie .S-a intocmit un dosar penal , am fost chemata de cateva ori pentru declaratii. Mi s-a zis ca stampila era furata ca firma respectiva s-a desfiintat si cel care a adus adev falsa e plecat din tara si nu au ce sa-i faca , nu au reusit nici sa recupereze bunurile , nici sa dea de cel acuzat. Credeti ca mai este vreo sansa sa recuperez banii pe care i-am pierdut? Exista vreo posibilitate ca persoana respectiva sa raspunda pentru ce a facut? In cat timp se prescrie aceasta infractiune ?
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 11:53, 2 Aprilie 2009
Inca nu putem vorbi de prescriere atit timp cit nu avem o incadrare juridica a faptelor.
Pina atunci trebuie sa asteptati solutia organelor de cercetare penala ale politiei.
Sigur ca sanse de a recupera prejudiciul sunt.Inteleg ca a-ti avut o discutie cu autorul si a-ti incercat o intelegere pe cale amiabila.Acum nu stim care este valoarea prejudiciului si daca merita efortul din partea dvs. Oricum,politia trebuie sa solutioneze intr-un fel sau altul dosarul.
Ca sa va raspund punctual la ultima intrebare,cea referitoare la prescriptie. In codul penal de la art.121 la art.130 gasiti termenele pentru faptele invocate de dvs.
Succes.

Detectiv Particular FILIP STELIAN

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratii cristiana11 cristiana11 am incheiat un antecontract de vanzare cu o persoana care sa obligat in fata notarului printre altele ca nu va ipoteca bunul imobil invocand 292 cod penal. ... (vezi toată discuția)
Detectivi - competente si obligatii ContSters83008 ContSters83008 Sa presupunem ca \"x\" apeleaza la un detectiv particular, incheie un contract (indiferent de obiect). Pe parcursul investgatiei detectivul ia cunoastinta ca ... (vezi toată discuția)
Disjungere , 3 invinuiti doar unul judecat si executat ContSters86110 ContSters86110 Va rog frumos, daca cineva ma poate ajuta in problema mea cu un raspuns: -am lucrat la o cooperativa de credit in functia de casier. La angajare (m-au vanat ... (vezi toată discuția)