avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut la 95 km / ora (restrictie de 40)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut la 95 km / ora (restrictie de 40)

Buna ziua. Ma confrunt cu o problema, aseara mi s-a retinut permisul pe o portiune de drum unde era restrictie de 40 km / ora. Politia a stat in spatele meu o perioada buna de timp (eu nu i-am observat) pana am depasit viteza regulamentara, ca sa poata sa-mi ia permisul. Eu stiu ca legea spune ca permisul se retine la peste 50+ km/ora peste viteza legala, dar nu am auzit in viata mea de permis retinut la 95 km/ora. Este clar un abuz din partea politiei, normal era sa ma opreasca de la inceput, cand eram peste limita legala. In fine. Am scris pe procesul verbal ca "Obiectiile se vor prezenta in instanta", am semnat si am luat procesul. Acum, eu vreau sa stiu daca are rost sa merg in instanta, sau sa ma conformez si sa invat pentru reducerea de o luna in loc de 3. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Sarcasticul , utilizator 12:13, 25 Noiembrie 2013
Ati depasit viteza legala in zona respectiva cu 55 km/h., deci, cu mai mult de 50 km/h. Suspendarea dreptului de a conduce a fost corect aplicata. In instanta veti avea sanse numai daca politia nu va prezenta inregistrarea aparatului radar, ceea ce nu cred ca se intampla. Agentul de politie v-a inregistrat cu mai multe depasiri ale vitezei legale si aplicat sanctiunea cea mai aspra.
Parerea mea este sa va pregatiti si sa dati testul reducerea perioadei de suspendare a dreptului de conducere.
ing. Ioan Ciobanu
Cred ca cel mai bine ar fi sa renuntati la orice incercare de contestare a pr.-verbal, daca stiti bine ca ati depasit viteza asa cum spune politistul. In instanta cu ce puteti dovedi contrariul? Luati-va o pedala de acceleratie mai greu de apasat!
O zi buna!
din punctul meu de vedere sunt de acord cu suspendarea......... pe ani .........nu pe luni si ...mai subtire cu contestatii legate de acest aspecte si altele si mai grave ........... .poate asa ne educam si dispare "lasa ca merge si asa "
victorp a scris:

.poate asa ne educam si dispare "lasa ca merge si asa "


"Las' ca merge si asa" se aplica si la inghitirea cu/fara lamaie, in mod civic supus si plecat, a oricarei aberatii. Prin aberatie ma refer inclusiv la legi proaste, zone cu limitare nejustificata, etc.

Nu viteza ucide, ci prostia. Inca nu am gasit pe cineva care sa-mi explice, ca la un copil de 3 ani, de ce acelasi sofer, cu aceeasi masina, pe o autostrada noua, in Romania este criminal si in Germania cetatean model. Singura diferenta fiind legea. Mai usurel cu ipocrizia pe scari...
asa cu ai spus despre legi ai dreptate ..dar daca nici pe acelea pe care le avem bune nu le respectam ???? Legat de nu viteza ucide .... inceraca sa citesti legile lui Newton si ..... poate intelegi ca nu este asa. Ipocrizia in aceste rinduri ...de ce . Neamtul plateste amenda face puscarie daca greseste ...spaga este mai rara ca paduchele pe ..burta la peste ... Asa ca nu este cazul atentionari cu scarile ............. am lift . :P

Alte discuții în legătură

Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Contestare pv radar gabrielcostache24 gabrielcostache24 M.a luat radarul cu 84 km/h unde limitarea de viteza era de 50 km/h ( așa mi-a spus polițistul ) dar eu nu am văzut nici un indicator pe sensul meu de mers ... (vezi toată discuția)