avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Reprezentarea în instanþã de catre avocat suspendat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Reprezentarea în instanþã de catre avocat suspendat

Bună ziua,
Am o întrebare: Avocat definitiv, suspendat la cerere,din activitate, poate reprezenta în instanţă nora şi să pună concluzii?
Cel mai recent răspuns: alexalex555 , utilizator 19:44, 30 Ianuarie 2016
Poate. Codul de procedura vechi acorda drept de reprezentare in pricinile rudelor si afinilor (nora, cumnat, socru) pana la gradul 4 inclusiv. Codul nou pana la gradul 3 daca nu ma insel, in orice caz poate, intrucat nora e de gradul 1.
Nu are legatura cu calitatea de avocat, trebuie sa fie licentiat sau doctor in drept.
Rudenie între NORÃ şi SOCRU este de gradul I - ?
Este afinitate de gradul 1. Afinitatea inseamna ce sunt rudele sotului pentru celelalt sot. Socru-nora este echivalentul a tata-fiica.
Codul zice rudele si afinii pana la gradul 3.
Un judecător a spus Nu! Poate pune numai concluzii scrise.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2016
alexalex555, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rudenii si afinitati mardialy mardialy 1)Exista vreo legatura de rudenie sau afinitate intre sotii a doua surori bune? 2)Daca unul din ei este licentiat in drept,il poate reprezenta pe celalalt in ... (vezi toată discuția)
Drepturi iulia_iuliana iulia_iuliana din punct de vedere legal rudele prin alianta ce drepturi au? exista o ierarhizare a acestora? (vezi toată discuția)
Imi pot reprezenta parintii in instanta? victoriauruioc victoriauruioc Imi pot reprezenta parintii in instantele din Romania avand in vedere ca sunt licentiata in stiinte juridice, insa nu profesez in domeniu fiind stabilita in ... (vezi toată discuția)