Imi pot reprezenta parintii in instantele din Romania avand in vedere ca sunt licentiata in stiinte juridice, insa nu profesez in domeniu fiind stabilita in Austria? As dori sa-i reprezint la Tribunal, Curtea de Apel si daca va fi nevoie, ulterior la Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un proces civil. Stiu ca potrivit art.68.alin 5, cod de procedura civila, asistarea de catre avocat nu este ceruta doctorilor sau licentiatilor in drept cand ei sunt mandatari in pricinile sotului sau rudelor pana la gradul 4 inclusiv. Pt acest lucru, la dosar se depune diploma de licenta in original, o copie a acesteia sau nu este nevoie de asa ceva, trebuie sa o am la mine si s-o prezint daca mi se cere? Multumesc anticipat celor ce-mi vor raspunde.
Da, se poate, mergeti la instanta si cand se striga pricina, mentionati "x si y (parintii) reprezentati de fiica z, in calitate de ruda gradul I licentiata in drept" si cereti permisiunea de a depune la dosar licenta in drept in copie xerox sau legalizata. Este bine sa aveti si originalul la dvs.
Multumesc frumos celor doua persoane care mi-au raspuns mai sus. Imi era un pic teama ca la Inalta Curte de Casatie si Justitie, s-ar putea sa am nevoie de avocat. Chiar nu stiam ca pot sa-mi reprezint parintii singura si aici pt ca inainte sa plec din tara, un avocat care pleda la CSJ, cum se numea atunci, avea nevoie de o oarecare vechime, ori eu sunt doar licentiata in drept, nu profesez in domeniu!