avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... IMI POT REPREZENTA PARINTII IN INSTANTA?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

IMI POT REPREZENTA PARINTII IN INSTANTA?

Imi pot reprezenta parintii in instantele din Romania avand in vedere ca sunt licentiata in stiinte juridice, insa nu profesez in domeniu fiind stabilita in Austria? As dori sa-i reprezint la Tribunal, Curtea de Apel si daca va fi nevoie, ulterior la Inalta Curte de Casatie si Justitie, intr-un proces civil. Stiu ca potrivit art.68.alin 5, cod de procedura civila, asistarea de catre avocat nu este ceruta doctorilor sau licentiatilor in drept cand ei sunt mandatari in pricinile sotului sau rudelor pana la gradul 4 inclusiv. Pt acest lucru, la dosar se depune diploma de licenta in original, o copie a acesteia sau nu este nevoie de asa ceva, trebuie sa o am la mine si s-o prezint daca mi se cere? Multumesc anticipat celor ce-mi vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: victoriauruioc , utilizator 14:04, 6 Septembrie 2010
Da, se poate, mergeti la instanta si cand se striga pricina, mentionati "x si y (parintii) reprezentati de fiica z, in calitate de ruda gradul I licentiata in drept" si cereti permisiunea de a depune la dosar licenta in drept in copie xerox sau legalizata. Este bine sa aveti si originalul la dvs.
Posibil sa va solicite si un act care sa demonstreze legatura de rudenie - certificat de nastere . In acest caz, este bine sa-l aveti la dvs.
Multumesc frumos celor doua persoane care mi-au raspuns mai sus. Imi era un pic teama ca la Inalta Curte de Casatie si Justitie, s-ar putea sa am nevoie de avocat. Chiar nu stiam ca pot sa-mi reprezint parintii singura si aici pt ca inainte sa plec din tara, un avocat care pleda la CSJ, cum se numea atunci, avea nevoie de o oarecare vechime, ori eu sunt doar licentiata in drept, nu profesez in domeniu!
aveti tot dreptul. nu puteti pune concluzii in sedinta!
Scuzati-ma, dar daca am tot dreptul, de ce spuneti ca nu pot pune concluzii in sedinta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai este nevoie de vreun inscris allexandru83 allexandru83 Buna ziua, In conditiile art.68 alin.(5) C.pr.civ. \"[i]Asistarea de catre avocat nu este ceruta doctorilor sau licentiatilor in drept cand ei sunt ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea persoanelor fizice de catre consilierul juridic! corinuta corinuta As dori sa afl in ce masura se poate reprezenta in instanta o persoana fizica de catre un cons. juridic, in conditiile in care acea persoana nu este ruda cu ... (vezi toată discuția)
Pot reprezenta o ruda in instanta? lylygry lylygry eu in calitate de fiica il pot reprezenta in instanta pe tatal meu pe baza unei procuri notariale? dar pe bunica mea? va rog, daca puteti, sa imi ... (vezi toată discuția)