avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie CAS sub limita minima
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie CAS sub limita minima

1 salariat angajat cu contract de munca este in concediu fara plata un numar de zile in fiecare luna pe parcursul unui an datorita reducerii activitatii firmei angajatoare.

Ca urmare, incasand partial salariul, contributia platita la CAS este sub limita minima de 244 RON.

Cum se ia in considerare aceasta contributie ? Inseamna ca si vechimea curge sau se ia in considerare numai la cuantumul final al pensiei ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:57, 18 Noiembrie 2013
Concediul fara plata nu se va considera ca vechime, mai corect ca stagiu de cotizare.
De asemenea, la calculul pensiei se vor considera numai veniturile (reduse in cazul de fata) care reprezinta baza de calcul la CAS.
Evident, angajatul pierde atat din venituri, cat si din vechime. La fel va pierde si la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de cim. cum ma ajuta la pensie? ana55 ana55 un angajat cu contract individual de munca cu norma intreaga lucreaza la o SC si mai lucreaza cu timp partial de 4 ore si la o alta SC.intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)
Contract individual cas ralucapascal ralucapascal Buna dimineata, In prezent am un venit net de 1200 lei, aproximativ 34 de ani vechime (nascuta in martie 1963) Doresc sa inchei un contract individual ... (vezi toată discuția)
Cum ma afecteaza la pensie faptul ca lucrez doar patru ore pe zi? alextomescu alextomescu Buna ziua. Va rog sa-mi precizati conditiile in care ma va afecta la pensie, faptul ca in momentul de fata mi-a fost redus programul zilnic de lucru la 4 ... (vezi toată discuția)