m-am angajat de o luna la o firma noua si am semnat un contract pe perioada nedeterminata. vreau sa plec la o alta firma dar nu pot sa stau in preaviz. cartea mea de munca este la mine si as vrea sa stiu ce sanse sunt ca acel contract sa mi se desfaca cu litera i si cum ar putea asta sa afecteze cartea mea de munca care este la mine. am voie sa plec fara preaviz daca limita de 8 ore pe zi scrisa in contract nu se respecta?
Puteti pleca prin demisie fără preaviz dacă angajatorul nu si - a respectat obligatiile contractuale.
Într - un mod mai amiabil, eventual prin acordul părtilor fără preaviz.
Fa o cerere de incetare CIM conform art.55 lit b din Codul Muncii (acordul partilor, unde nu e nevoie de preaviz), da-i nr.inregistrare de la secretariat si solicitati aprobarea acesteia de catre Conducere.Dupa ce ai aprobarea, iti faci si tu o copie si dai originalul la Resurse Umne sa iti opereze incetarea CIM.
In primul rand nu mai exista "litera i", deci nu ai de ce sa iti faci griji in legatura cu acest lucru.
Daca poti sa dovedesti ca nu au fost respectate clauzele contractuale (ore suplimentare neplatite in cazul tau) nu este nevoie de preaviz (art. 79, alin 8), altfel este necesar.
Faptul ca este la tine cartea de munca este irelevant pt. ca trebuie operat in aceasta si aici ai nevoie de firma!
Daca firma nu a inregistrat, inca, acest contract la Camera de munca, poate poti discuta cu ei si veti ajunge la o solutie care sa multumeasca ambele parti. Poti, de exemplu, sa le propui sa pleci fara sa ai nici o pretentie materiala ... sau sa vii seara (dupa programul la cealalta firma) si sa termini dosarele sau ce implica locul tau de munca.
Bafta!!!